• DOLAR 32.581
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2486.686
  • ...
Siirt'te kapsamlı Covid-19 denetimi yapılarak vatandaşlar uyarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Vali Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında gerçekleştirilen denetimlerde esnaf ve vatandaşlar, maske, sosyal mesafe ve hijyen konularında bilgilendirildi.

Özellikle son haftalarda Covid-19 vakalarının hızla yükseldiği Siirt’te, normalleşme süreciyle ara verilen uyarılar, vaka sayılarının artmasıyla tekrar yapılmaya başlarken, polis ekipleri de maske ve sosyal mesafe kontrolleri ve diğer denetimleri sıklaştırdı.

Hacıbektaşoğlu, gerçekleştirdiği denetimlerde, esnafa hem kendi sağlığı hem de müşterilerinin sağlığı için hijyen, maske ve sosyal mesafe kurallarına daha çok ehemmiyet verilmesi ve uyulması tavsiyesinde bulundu.

"Elimizdeki en büyük silahımız temizlik, maske ve mesafe"

Denetim sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Hacıbektaşoğlu, "Bugüne kadar hem tedbir aldık hem denetim yaptık, hem de uyguladık. Epey miktarda cezalar kestik ama bir bıkkınlık, bir rehavet oluşmasın bunun için birbirimizi denetlememiz lazım." dedi.

Hacıbektaşoğlu, "Pandemi ile bütün dünya ve ülkemiz olduğu gibi bizlerde Siirt’te mücadele ediyoruz. Başından beri çok ciddi tedbirler alındı ama özellikle haziran ayında hayatın normalleşme sürecine girilmesi ile birlikte bütün illerde olduğu gibi Siirt’te de vakaların arttığını görüyoruz. Hep beraber çok büyük bir mücadelenin içerisindeyiz. Elimizdeki en büyük silahımız temizlik, maske, mesafe, bu üç kuralı biz her yerde önce birey olarak kendimizi, aile olarak çocuklarımızı, çalıştığımız yerlerde iş yerimizi korumak ve uygulamak zorundayız." ifadelerini kullandı.

"Alacağımız tedbirlerden emin olmalıyız ki çocuklarımızı okula gönderebilelim"

"Mevcut vaka sayılarımızı günden güne düşürmek zorundayız." diyen Hacıbekteşoğlu, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Bundan sonra sağlık çalışanları, belediye, emniyet başta olmak üzere, jandarmamız sürekli denetim yapacaklar. Bundan sonra denetimleri arttıracağız. Bundan sora hayatı normal yaşamak zorundayız, tedbir almak ve bunları denetlemek elimizde. Covid-19’u bu şekilde durduracağız. Alacağımız tedbirlerden o kadar emin olmalıyız ki çocuklarımızı okula gönderebilelim. Biz aynı zamanda bir acı yaşarken, aile bireylerimiz ve komşularımızın hayatını tehlikeye düşürmemeliyiz. Ben özellikle Siirtlilerden istirham ediyorum, taziyeleri mümkün oldukça yapmayalım veya çok az sayıda aile bireyleri katılım sağlasın veya bunu görüntülü bir şekilde telefonla arayarak taziyelerini iletsinler. Bir başka sıkıntı ise düğünler. Çocukları evlendiriyoruz ve bunun sevincini yaşıyoruz. Bütün aile, eşi dostu bir araya getiriyoruz ama burada virüsü yayma ihtimalini unutuyoruz. Mutlaka kurallara uyarak düğünümüzü yapalım. Bu günkü denetimlerde genel olarak maskesiz hiç kimse yok, sadece mesafe konusunda bazı yerlerde, pazar yerinde biraz sıkıntı var. Bazı noktalarda bir yoğunlaşma oluyor. Mesafeye dikkat etmeniz gerekiyor." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir