• DOLAR 32.511
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2432.432
  • ...
Hilvan’da Covid-19 ile mücadele seferberliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve Türkiye sınırlarına kadar yayılan Coronavirus salgınının yayılmasına engel olmak için il ve ilçelerde gerekli tedbirler artıyor.

İçişleri Bakanlığının Valiliklere gönderdiği “Coronavirüs Denetimleri” konulu genelge doğrultusunda ilçe protokolünün de katıldığı denetimlerde konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, lokanta, kafe, restoran, kıraathane, çay bahçesi, berberler, şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları denetlendi. Denetimlere genel kolluk birimleri ile özel kolluk birimleri de eşlik etti.

Bulaşıcı hastalıklara karşı yapılan denetimler ile ilgili açıklamada bulunan Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, "İçişleri Bakanlığımızın ve Şanlıurfa Valiliğimizin talimatları doğrultusunda Hilvan’da devletimizin tüm kurumları ile beraber Coronavirus tedbirlerini yerinde denetledik. Bu denetimlere Kaymakamlığımıza bağlı birimler, Belediyemizin birimleri ve sivil toplum kuruluşları (STK) katılmışlardır. Yapmış olduğumuz denetimlerde ilçe halkının maske kullanımına özen gösterdiğini görmüş olduk. İnşallah halkımız bugünden sonrada aynı duyarlılığı göstermeye devam edecektir." dedi.

Coronavirus salgını ile mücadelede denetimlerin artarak devam edeceğini belirten Başkan Bayık ise şunları söyledi: "Kaymakamımız, sivil toplum kuruluşları (STK) ve kurum amirleri ile birlikte 'Coronavirus Denetimleri' kapsamında esnaf ve vatandaşlarımızla bir araya geldik. Yaptığımız denetimlerde ilçe halkımızın salgına karşı tedbirli olduğunu gördük. Ülkemizin her yerinde olduğu gibi ilçemizde de kontrollü sosyal hayat sürecinde maske takmalı, sosyal mesafe kurallarına uymalı ve hijyene önem vermeliyiz." (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir