• DOLAR 32.602
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2497.565
  • ...
Ayman Güler Hakkında Manevi Tazminat Davası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - CHP İzmir milletvekili Birgül Ayman Güler`in TBMM genel kurulunda yaptığı "Kürt milliyetçiliğini bana ilericilik ve bağımsızcılık diye yutturamazsınız. Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz" şeklindeki konuşmasına tepkiler gelmeye devam ederken Bitlis Barosu Başkanı avukat Enis Gül, milletvekili hakkında dava açtı.


Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bitlis Barosu Başkanı avukat Enis Gül, CHP Milletvekili Birgül Ayman`ın söylemleriyle Kürt halkına hakaret ettiğini belirtti.


Avukat Gül, "Milletvekilinin söyledikleri Türkiye Cumhuriyeti Anayasası`nın 10. Maddesinde `Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür.
 
Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz. Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar` hükmüne ve Birleşmiş Milletlerin İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi`nin 1. Maddesinde `Bütün insanlar, özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğarlar.
 
Akıl ve vicdana sahiptirler, birbirlerine karşı kardeşlik anlayışıyla davranmalıdırlar` hükmü ile İnsan Hakları evrensel Beyannamesi`nin 2. Maddesine göre `Herkes ırk, renk, cinsiyet, dil, din siyasal veya başka bir görüş, ulusal veya sosyal köken, mülkiyet, doğuş veya herhangi bir ayrım gözetmeksizin bu bildirge ile ilan olunan bütün haklar ile bütün özgürlüklerden yararlanabilir..." hükmüne aykırıdır. bu nedenlerden dolayı bu onur kırıcı, aşağılayıcı ve ırkçı söylemleri sarf eden İzmir CHP milletvekili Birgül Ayman Güler hakkında 3 TL manevi tazminat davasını açıyoruz" dedi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir