• DOLAR 32.565
  • EURO 35.02
  • ALTIN 2423.292
  • ...
Diyarbakır’da kapsamlı Coronavirus denetimi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Tüm illerde olduğu gibi Diyarbakır’da da gerçekleştirilen denetimlere Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu katıldı.

Merkez Yenişehir ilçesi Ekinciler Caddesi'nde denetimlere katılan Karaloğlu, belirlenen kurallara riayet edilmesi halinde bu hastalığın engellenebileceğini söyledi.

Karaloğlu, "Biliyorsunuz Türkiye genelinde valiliklerimizin ve kaymakamlıklarımızın başkanlığında il Emniyet Müdürlükleri, jandarma komutanlıkları, ticaret odaları, esnaf odaları birliğinden temsilcilerle birlikte, sahada vatandaşı uyarma, farkındalığı arttırma noktasında çalışma yaptık. Buradan halkımıza çağrımız, virüsü engelleme bizim elimizdedir. Bizler, eğer toplumda yaşayan bireyler olarak maske, mesafe ve temizlik kuralarına uyarsak, hastalığı engellemiş oluruz." dedi.

Bu kuralara uyulmadığı sürece hastalığın artmaya devam edeceğini hatırlatan Karaloğlu, "Onun için bugün yaptığımız denetimle gördük ki, büyük çoğunlukla işyerlerimizin kurallara uyuyor. Ama daha fazla dikkat etmemiz lazım. Özelikle kalabalık mekanlar, kafeler, düğün salonları gibi yerlerde, kapalı alanlarda daha çok durmamaya ve vatandaşlarımızı kurallara uymaya çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Uyarılardan ziyade, toplumun kendisinin alacağı önlemlerle hastalığın üstesinden gelinebileceğine vurgu yapan Karaloğlu, toplum olarak hep birlikte bu hastalığı yeneceklerinin altını çizdi. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir