• DOLAR 32.555
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2429.721
  • ...
Umut Kervanı Kayseri'de ihtiyaç sahibi 300 haneye kurban etini ulaştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her sene yüzlerce aileye kurban etini ulaştıran Kayseri Umut Kervanı, bu yıl da vekâlet yoluyla kesilen ve bağışlanan kurban etlerini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kayseri Umut Kervanı Temsilcisi Enes Gültekin, özelde Kayseri, genelde de yurt içi ve yurt dışında yardım faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti.

Gültekin, "Küresel boyuta ulaşan Covid-19 salgını nedeniyle Kurban organizasyonumuzu sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarak gerçekleştirdik. Bayram günlerinde de çalışmalarını sürdüren vâkıf üye ve gönüllülerimiz tarafından, eşit kilogramlarda paketlenen etleri özenle poşetledik. Kayseri genelinde daha önce tespit komisyonumuz tarafından belirlenen ailelerin bulunduğu adreslere göre 13 bölge oluşturduk. Oluşturulan bölgeler için dağıtım yapacak ekiplerce hazırlanan kurban etlerini Kayseri genelinde toplamda 300’den fazla ihtiyaç sahibi aileye ulaştırdık. Rabbimizin yardımı, üye ve gönüllülerimizin çabaları ile bu Kurban Bayramı'nda hanelerine bir lokma etten ziyade bir parça dahi ekmek zar zor giren insanların evlerine kurban etlerimizi ulaştırdık. Bu bayramda da ihtiyaç sahibi ailelerin yüzlerinde bir nebze de olsa tebessüm oluşması için köprü vazifesi görevini yürüttük. Bize kurbanlıklarını ulaştıranlardan, kurbanın satın alınma aşamasından dağıtım aşamasına kadar emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Hayırlarının devamını yüce Allah'tan diliyoruz." dedi.

"2020-2021 eğitim öğretim yılının başlaması ile ihtiyaç sahibi öğrenciler için 'Kırtasiye Yardımı Projesi'ni başlatacağız."

Son olarak Gültekin, "Yardım çalışmalarımız sadece bayramdan bayrama değil, yılın 12 ayı ve 365 günü devam etmektedir. Bizde kayıtlı ihtiyaç sahibi ailelere istiyoruz ki, yıl içerisinde de hayırseverlerimizin gıda, adak, elbise, sadaka ve benzeri yardımlarını o ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıralım. Hayırseverlerimize seslenerek diyoruz ki, 'buyurun gelin beraber yardımlarınızı ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıralım.' 2020-2021 eğitim öğretim yılının 31 Ağustos'ta açılması bekleniyor. Yardım programımızda okulların açılmasına 2 hafta kala ihtiyaç sahibi ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için bir 'Kırtasiye Yardımı Projesi' başlatmaktır. Buradan da duyurumuzu yapmış bulunalım. Hayırseverlerimiz, bu projemiz için şimdiden bizimle iletişime geçebilirler." çağrısında bulundu. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir