• DOLAR 32.533
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2431.082
  • ...
 AB`nin Türkiye Karnesi `Kırık`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 AB`nin Türkiye karnesi ``kırık``

31 Ocak 2013 17:32 (Son güncelleme 31 Ocak 2013 17:35)
Avrupa Dış İlişkiler Konseyi, AB`ye verdiği dış politika karnesinde, Türkiye ile ilişkileri ``en başarısız konular`` arasında gösterdi.

BRÜKSEL

Avrupa Dış İlişkiler Konseyi`nin, AB dış politikasına ilişkin değerlendirmesinde, Brüksel-Ankara ilişkilerinde gündemin üyelik müzakereleri yerine Suriye`deki kriz ve yansımalarıyla Türkiye`deki iç tansiyon, İran ve Rusya olduğu belirtildi.

Türk hükümetinin ``Müslüman Kardeşler Hareketi`ne münhasır desteğinin ve Suudi Arabistan ve Katar ile birlikte hareket etmesinin`` Avrupalı diplomatlarda memnuniyetsizlik yarattığı savunulan değerlendirmede, buna karşın Türkiye`nin AB ve İran arasında arabuluculuğa devam ettiği ve temmuzdaki nükleer müzakerelere ev sahipliği yaptığı hatırlatıldı.

Avrupa Dış İlişkiler Konseyi, AB`ye en düşük notları Türkiye ile ilişkiler, Kıbrıs sorunu, BM`de reform, Çin ile ilişkiler ve güvenlik alanında reform gibi başlıklarda verirken en yüksek notları, İran`ın nükleer dosyasında ve Suriye krizinde AB ve ABD arasındaki işbirliğine layık gördü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir