• DOLAR 32.574
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2435.002
  • ...
YKS'de tercih maratonu başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) geride kalırken, 2 buçuk milyon adayın geleceğini şekillendirecek tercih süreci başladı.

ÖSYM, tercih kılavuzunu internet sitesinde yayımladı. Tercihler bugün başladı, 14 Ağustos'a kadar sürecek.  Tercihler ÖSYM'nin aday işlemleri sisteminden yapılacak.  Adayların 24 tercih hakkı bulunacak.

Sanal fuarda canlı tanıtım etkinlikleri

Yükseköğretim Kurulu da salgın sebebiyle bu yıl bazı değişikliklere gitti. Yüz yüze düzenlenemeyen üniversite tanıtım fuarını dijital ortama taşıdı. Öğrenciler "sanalfuar.yok.gov.tr" adresine girerek üniversiteler ve programları hakkında bilgi alıyor.

200 üniversitenin katıldığı sanal fuarda canlı tanıtım etkinlikleri yapılıyor. Üniversite adayları sesli ve görüntülü görüşme gerçekleştiriyor. Sanal fuar 7 Ağustos'a kadar devam edecek.

835 bin 383 kontenjan belirlendi

Üniversitelerin örgün eğitim programları için 835 bin 383 kontenjan belirlendi. Mühendisliğe 71 bin 244, tıbba 16 bin 448, hukuka ise 16 bin 327 kontenjan ayrıldı.  Vakıf üniversitelerininde kontenjan sayısı da arttırıldı.

ÖSYM BAŞKANI SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis AYGÜN sosyal medya hesabından üniversite tercihini yapacak öğrenciler için 'Değerli YKS adaylarımız, 2020-YKS tercih işlemleri bugün başlıyor. Tercihlerinizi 6-14 Ağustos 2020 tarihleri arasında https://ais.osym.gov.tr sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan yapabilirsiniz.

Yapacağınız tercihlerin sizlere ve ailelerinize hayırlı olmasını dilerim.' ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk'tan açıklama

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,  yaptığı açıklamada, öğrenci ve ailelerine üniversite tercih sürecine ilişkin danışmanlık hizmeti başlatacaklarını belirtti.

Bu kapsamda Bakanlığa bağlı resmi okullarla rehberlik ve araştırma merkezlerinde bu hizmetin sunulacağı "tercih danışmanlığı birimleri" kurulduğunu ifade eden Selçuk, şu bilgileri verdi:

"Bu birimler aracılığıyla, öğrencilere ilgi, değer ve yetenekleri doğrultusunda bir üst öğrenim kurumuna geçiş sürecinde rehberlik edilecek. Tercih danışmanlığı birimleri, okullarda ve rehberlik araştırma merkezlerinde, rehberlik öğretmenleri tarafından EBA üzerinden hizmet verecek. Mezun durumda olan ya da internet erişimi bulunmayan adaylara ise talep etmeleri halinde, koordinasyon kurullarının planlaması doğrultusunda gerek rehberlik ve araştırma merkezleri tarafından gerekse bulundukları bölgeye en yakın okuldaki tercih danışmanlığı birimi üzerinden bu hizmet sunulacak."

Bakan Selçuk, mevsimlik tarım işçilerinin durumunu da düşünerek onların da YKS tercih danışmanlığı hizmetinden yararlanmaları için her türlü önlemin alındığını bildirerek "Amacımız, bu süreçte ülkemizde rehberliğe ihtiyaç duyan her öğrenci ve veliye ulaşarak gelecekleri konusunda bilinçli tercih yapmalarını sağlamaktır. Yürütülen çalışmalar ve sürece ilişkin tüm önlemler kontrolümüz altında olup öğrencilerimiz gönül rahatlığıyla tercih danışmanlığı birimlerimize başvurabilecekler." değerlendirmesinde bulundu.

Rektörler canlı yayınla adaylarla buluşacak

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, YKS'ye hazırlanan adaylara yönelik çevrimiçi üniversite tanıtım günleri düzenlendiğini hatırlatarak, "Youtube ve Instagram üzerinden rektörler ve öğretim üyelerinin katılımıyla canlı olarak üniversite ve bölüm tanıtım programlarına tercih süresince devam edilecek. Üniversite rektörleri, üniversitelerini tanıtırken bölüm hocaları da bölüm tanıtımı gerçekleştirecek." şeklinde konuştu.

Kaynak, TRT Haber, AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir