• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Türkiye'nin akıllı ulaşım ağı için ilk adım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

 Cumhurbaşkanlığınca yayımlanan ‘Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemleri Strateji Belgesi ve Eylem Planı’ konulu genelgeye hakkında açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, konu ile ilgili olarak şunları söyledi; “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak devam eden veya yeni başlanan tüm ulaşım modlarımızda bilişim teknolojilerinden maksimum yararlanan, akıllı, güvenli, hızlı, ekonomik ve çevre duyarlılığına hassas bir sistem geliştiriyoruz. Gelişmiş ülkelerin tümünde uygulanan ileri yolcu bilgi sistemleri ile birlikte, trafik, toplu taşıma, elektronik ücretlendirme, sürücü destek, yük ve filo yönetimi, kaza ve acil durum yönetim sistemlerinde hep ileri bilişim teknolojilerini kullanmaya başladık.”

“KÜRESEL DÜZEYDE REKABETÇİ AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ KURUYORUZ”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yeni ulaşım stratejileri hakkında da bilgi veren Bakan Karaismailoğlu, “Akıllı ulaşım sistemleri 2023 vizyonu çerçevesinde tüm ulaşım hizmetlerinin bilgi ve iletişim teknolojileriyle yönetildiği ve yönlendirildiği, kendi içinde ve dünya ile entegre bir Türkiye’yi oluşturmak için akıllı ulaşım sistemlerinin ülke genelinde entegrasyonunun sağlanması için idari ve teknik mevzuatımızı geliştiriyoruz. Küresel düzeyde rekabetçi akıllı ulaşım sistemleri kuruyoruz. Akıllı ulaşım uygulamalarının ülke genelinde yaygınlaştırılarak trafik güvenliğinin ve mobilitenin artırılmasına önem veriyoruz. Başka karayolları olmak üzere, yakıt tüketimi ve emisyon miktarlarının azaltılmasına öncelik veriyoruz. Yeni yaptığımız kara ve demiryolu sistemlerinde daha kısa, daha emniyetli ve çevreye daha duyarlı projelere yöneliyoruz. Ulaşım modlarımız arasında daha az enerji tüketen, çevreye duyarlı, emniyetli modları tercih ediyoruz” dedi.

Akıllı Ulaşım Sistemlerinin ülkemizde uygulanması, izlenmesi ve denetlenmesi için tüm kamu ve özel sektör temsilcileri ile koordinasyonu sağladıklarını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, “Özel sektör temsilcilerinin, üniversitelerin ve sivil toplum kuruluşlarının da katılımı ile tüm paydaş temsilcilerinin katıldığı ‘İzleme ve Yönlendirme Komitesi’ ülkemizdeki değişimi takip edecektir” ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri