• DOLAR 32.376
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2325.58
  • ...
Uyuşturucu satıcısının evinde tarihi eserler ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar sonucu "Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti" soruşturması kapsamında M. E. İsimli şüphelinin ikametinde arama yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, yapılan aramada tarihi eser olarak değerlendirilen topraktan yapılmış, biri kırık olmak üzere 3 adet kâse, bir adet üzerinde hayvan figürü bulunan taş parçası, bir adet bakır mumluk, bir adet topraktan yapılmış kırık pipo, bir adet bakır fincan, 14 adet sikke, bir adet yüzük, 2 adet kemer tokasına benzeyen demir parçası, bir adet çekiç görünümlü demir parçası, ve 2 adet el detektörünün ele geçirildiği ifade edildi.

Söz konusu malzemelere el konulduğu belirtilen açıklamada şüphelinin 2863 SKM Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında ifadesi alındıktan sonra KOM Şube Müdürlüğüne teslim edildiği kaydedildi.

Öte yandan KOM Şube Müdürlüğünce yapılan başka bir çalışmada ise şüphe üzerine durdurulan bir şahsın elinde bulunan poşet içerisinde 6 adet gümrük kaçağı akıllı telefonun ele geçirildiği, şüpheli şahıs hakkında yasal işlem yapıldığı belirtildi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir