• DOLAR 32.603
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2496.525
  • ...
Batman Valiliği, parkta yatan aileyle ilgili açıklamada bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan paylaşımlara istinaden Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan araştırma ve sosyal inceleme sonucu kamuoyuna bilgilendirme ihtiyacı duyulduğu belirtilen açıklamada, parklarda yattıkları ile ilgili habere konu olan Fahrettin Güner'in 37 yaşında olup, seyyar olarak hurdacılık yaptığı ve 24 yaşındaki eşi Tuna Güner'in ise, ev hanımı olduğu belirtildi.

"Aileye 500 TL kira yardımı ve aylık 1100 TL yardım yapılıyor"

Valilikten yapılan açıklamada, "29.06.2020 tarihinde Yeşiltepe Mahallesi 2307 Sokak No: 8'deki ev valiliğimiz SYDV tarafından aylık 500 TL bedelle kiralandığı, müstakil ve sobalı bu evde kendisi, eşi ve 6 çocuğu olmak üzere toplam 8 kişi ikamet ettikleri, hanede eğitim gören 3 çocuğun olduğu, aileye, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Ekonomik Destek Programı kapsamında her ay 1100,53 TL yardım yapıldığı, aileye her gün sıcak yemek yardımının yapıldığı, Fahrettin Güner'in ailesini ve çocuklarını istismar ettiği, bugüne kadar 6 kez parklarda yaşadığını belirterek sosyal medyada haberi yapıldı." ifadeleri kullanıldı.

Hayırsever vatandaşlarının aileye iş ve ev imkânı sunduğu, ancak ailenin tekliflere olumsuz yanıt verdiği ve çalışmaya yanaşmadığı belirtilen açıklamanın devamında ise, "Hayırsever vatandaşlarının aileye iş ve ev imkânı sunduğu, ancak ailenin tekliflere olumsuz yanıt verdiği ve çalışmaya yanaşmadığı, SYDV tarafından aileye bugüne kadar 21 bin 546 TL ayni ve nakdi yardım yapıldığı tespit edilmiştir. Baba Fahrettin Güner ve anne Tuna Güner'e konu hakkında gerekli bilgilendirme yapılmış ve rehberlik hizmeti sağlanmıştır. Aileye çocukların ihmali ve istismarı durumunda gerçekleştirilecek inceleme neticesinde kurum bakımına alınabileceği aktarılmıştır. Anne ve baba yapılan uyarıları ve bilgilendirmeleri dikkate alacağı ve maddi olarak oluşabilecek herhangi bir olumsuz durumunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığına başvuru yapacaklarını ifade etmişlerdir." denildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir