• DOLAR 32.578
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2426.01
  • ...
Türkiye, Lübnan'a yardım gönderiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Lübnan Beyrut limanında bulunan 2 bin 750 ton ağırlığındaki amonyum nitrat maddesi nükleer bomba gibi patladı, liman enkaz yığınına döndü. Patlamanın korkunç görüntüsü şans eseri kameraya alındı ve izleyenleri dehşete düşürdü. Dün yaşanan korkunç olaydan sonra bir açıklama yapıldı ve AFAD'ın Lübnan'a uçakla tıbbi yardım malzemesi göndereceği belirtildi.

Türkiyee Beyrut'ta sahra hastanesi kuracak
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Beyrut'ta sahra hastanesi kuracağız, acil tıbbi malzeme gönderilmektedir" açıklamasını yaptı.
 
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, dün Beyrut Limanı’nda  meydana gelen patlama nedneiyle ülkeye Türkiye'nin yardım edeceğini belirterek, "Lübnan halkının acil ihtiyaçlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere gerekli çalışmalar başlatılmıştır.

Bu çerçevede, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Sağlık Bakanlığı, AFAD ve Kızılay aracılığıyla bölgeye arama kurtarma ekibi ve acil sağlık personeli sevk edilmekte, Sahra Hastanesi kurulumu planlanmakta, ayrıca ilaç ve tıbbi malzeme dahil, acil insani yardım malzemesi gönderilmektedir. Bu zor günleri dayanışma ve işbirliği içinde bir an evvel atlatması temennisiyle dost ve kardeş Lübnan’a her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan Lübnan'ın başkenti Beyrut'un liman bölgesinde bulunan bir depoda dün akşam meydana gelen şiddetli patlamanın ardından ülkelerden yardım yağdı. Büyük yıkıma yol açan en az 100 kişinin öldüğü facia uluslararası topluma sarstı. Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Ürdün, Rusya, Irak ve Fransa gibi ülkelerden Lübnan'a yardım gelmeye başladı.

 KATAR, ÜRDÜN VE RUSYA'DAN SAHRA HASTANELERİ

Patlamanın ardından Lübnan Devlet Başkanı Michel Aoun, Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani ile telefonda görüştü. Görüşmede Katar Emiri ülkesinin Lübnan'a desteğini vurgulayarak her türlü yardımda bulunmaya hazır olduklarını belirtti. Al Thani sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, Lübnan'a baş sağlığı dileyerek ülkeye 2 sahra hastanesinin gönderileceğini duyurdu.

"160 SAĞLIK PERSONELİ GÖNDERİLECEK"

Ürdün Kralı 2. Abdullah, Lübnan'a sahra hastanesi gönderme talimatı verdi. Yarın Beyrut'a ulaşacak sahra hastanesinin 48 yatak, 10 yoğun bakım ünitesi, 2 ameliyathane ve radyoloji laboratuvarına sahip olduğu belirtildi. Lübnan'a ayrıca sahra hastanesiyle birlikte 160 sağlık personelinin de gönderileceği kaydedildi.

ORTAK YARDIM ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Lübnan Devlet Başkanı Michel Avn'ın telefon görüşmesinin ardından Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ve Rusya Sağlık Bakanlığı tarafından ortak yardım çalışması başlatıldı. Yapılan resmi açıklamaya göre Rusya tarafından Beyrut'ta sahra hastanesi kurulacak ve ülkeye Rus doktorlar gönderilecek. Rusya'dan ayrıca insani yardım malzemesi de gönderileceği kaydedildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir