• DOLAR 32.593
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2420.312
  • ...
Vali Toprak, SBS kurslarını ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır Valisi Toprak, Bismil Kaymakamlığınca özellikle köylerde bulunan İlk Öğretim Okulları 8. Sınıflarında okuyan öğrencilerin Seviye Belirleme Sınavlarında başarılarının artırılması, bu çocuklarımıza fırsat verilerek diğer öğrencilerle aralarında oluşan farkın kapatılması ve geleceklerinde istedikleri okul ve mesleklere yönelebilmeleri için başlatılan proje uygulama sınıflarını ziyaret etti.

 

Bismil Kaymakamlığı tarafından yürütülen 08.12.2012 ve 02.06.2012 tarihleri arasında 750 öğrencinin faydalandığı, kursların hayata geçirilmesinde desteklerinden dolayı Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak`a teşekkür eden Bismil Kaymakamı Vehbi Bakır, \"Cumhuriyet İlköğretim Okulu`nda 330, Atatürk İlköğretim Okulu`nda 220 olmak üzere toplamda 750 öğrenciye SBS kursu hizmeti veriliyor. Öğrencilere yönelik bu hizmet 52 köyden taşımalı olarak gerçekleştiriliyor. Öğrencilere ulaşım imkânını sağlamanın yanında öğle yemeği, bir müzik enstrümanı çalma için verilen eğitim ve bir spor dalıyla ilgilenmesi için de çalışmalar yapılmaktadır\" dedi.

 

Kurslarda eğitim gören çocuklarla bir süre sohbet eden Vali Toprak ise öğrencilere birtakım tavsiyelerde bulundu. Öğrencilere, gerekli azim ve disiplinli çalışmayı gösterdikleri takdirde başarıyla sonuçlandırılmayacak hiçbir bir hedefin olmadığını belirten Vali Toprak, asıl önemli olanın hedef belirleyip bu hedef doğrultusunda sıkı ve düzenli bir şekilde çalışarak bu yönde azimle ilerlemek olduğunu vurguladı.

 

Vali Toprak öğrencilerle ettiği sohbetin ardından, öğrencilere çeşitli türlerdeki kitapları dağıttı ve öğrencilerin oturdukları okul sıralarına geçerek onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra ise öğrencilerin öğle yemeklerini yedikleri alanları ziyaret etmesinin ardından SBS hazırlık kursu veren Cumhuriyet ve Atatürk İlköğretim Okulları`ndaki ziyareti son buldu. (Emrullah Araz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir