• DOLAR 32.574
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2427.342
  • ...
Suudi Arabistan`da 2 Kişi İdam Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığı`nın açıklamasına göre, farklı tarihlerde işlenen cinayet suçlarından haklarında idam kararı verilen Mervan El-Balavi ve Hüseyin El-Yami adlı mahkumlar idam edildi.

Bu arada Suudi Arabistan`ın Yanbu şehrinde Marlon Delizo isimli bir yabancıyı 2008 yılında öldürmek suçundan tutuklanan Rogelio Monia isimli Filipinli, öldürdüğü şahsın 21 bin dolarlık kan parasının ödenmesinden sonra serbest bırakıldı. Kan parasının, idama mahkum edilen Filipinli Monia`nın Müslüman olduğunu öğrenen bir Suudi vatandaşı tarafından ödendiği ortaya çıktı. Serbest bırakılan Filipinli, ülkesine gönderilmek üzere Filipin Başkonsolosluğuna teslim edildi.

Filipin hükümeti yetkilileri, Suudi Arabistan hükümetine ve kan parasını ödeyen ancak ismi açıklanmayan Suudi vatandaşına teşekkürlerini iletti.

Suudi Arabistan`da son bir yılda 9 kişinin idam edildiği bildirildi.

Kazada 2`si öğretmen 11 kişi öldü

Suudi Arabistan`ın Asir bölgesinde öğretmen ve öğrencileri taşıyan bir minibüs ile yasa dışı olarak ülkede bulunan 10 yabancıyı taşıyan bir aracın aşırı hız nedeniyle çarpışması sonucu 2`si öğretmen toplam 11 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenler arasında bulunan 9 kişinin kimliklerinin henüz belirlenemediği kaydedildi.

 

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir