• DOLAR 32.348
  • EURO 35.162
  • ALTIN 2305.25
  • ...
SON DAKİKA
Kent Konseyinde Diyarbakır Surları konuşuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir`in başkanlık yaptığı toplantıya Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, belediye başkan yardımcıları, Diyarbakır`ın iş dünyasının başkan ve yöneticileri, Kadın, Engelli, Çocuk, Spor Meclis bileşenleri, kentin resmi kurum temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile siyasi parti temsilcileri dahil pek çok kişi katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan Baydemir, kentin çok saygın dinamiklerinin ortak bir amaçla yekvücut olduğunu ve bu tablodan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ardından Yerel Gündem 21 Kent Konseyi`nin faaliyetlerine ilişkin bir sunum yapıldı. Daha sonra Diyarbakır Kalesi ile ilgili oluşturulan Alan Yönetimi Başkanı Nevin Soyukaya, Diyarbakır Surları, Alan Yönetimi ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Kent Konseyi katılımcıları görüş ve önerilerini sunarken, Diyarbakır Burçları`nın işlevlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Turizm polisi veya turizm zabıtası oluşturulması yönünden de görüşlerin belirtildiği toplantıda, madde kullanımı konusunda ilgili kurumların üzerine düşen çalışmayı yapması gerektiğini söyledi.

 

Baydemir, her sivil toplum kuruluşu ve sendikanın kendi genel merkez toplantılarının Diyarbakır`da yapılması yönünde çaba göstermesi istendi. Baydemir, her kurum kendi yazışmalarında Diyarbakır surları ile ilgili yürütülen kampanya logosunun kullanılmasını ve yönetim kurullarında 2013`ü Diyarbakır Surları Yılı ilan etmesini önerdi. (Emrullah Araz İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir