• DOLAR 32.385
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Dağıstan Başkanlığına Yeni Kukla Atandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber-Dış Haberler Servisi-Riyad Makaev

Mahaçkale - Dağıstan yeni Başkanı Rusya devlet Başkanı Vladimir Putin`i göstermiş olduğu güveni ve kendi memleketi için hizmet etme fırsatı verdiği için teşekkür etti.

Ramazan Abdulatipov Başkanlık göreve başlarken yaptığı konuşmasında Dağistan`da bügün var olan problemlerini dile getirdi. En önemli problemi Ramazan Abdulatipov`a göre, müslümanların birbirleriyle olan silahlı çatışması. Abdulatipov şöyle dedi: "Hangi kitabında müslüman müslümanı öldürebilir diye yazıyor? Artık buna bir son vermeliyiz. Bizim dinimizle bir problemimiz yok problemimiz bu dini anlamasında. Abdulatipov Dağistan`da ayrıca ekonomi ve kültürel ve eğitim alanlarında ciddi problemlerin yaşandığını altını çizerek söyledi. Tüm bu problemleri çözmek için halktan destek istediğini ve tüm vatandaşlarına eşit davranacaklarını söyledi.

Ayrıca Abdulatipov, İslam`ı biz olduğu gibi anlatmazsak, onu bilmeyenler anlatmaya başlayacaklar. İştte o zaman bugün geldiğimiz noktaya gelinir, dedi.

Öte yandan Dağıstan`da yeni göreve gelen Ramazan Abdulatipov eski sovyet döneminde Dağıstan`da başkanlık yapmıştı. Kendisi Kremlinin en güvendiği adamlarından biri. Çeçenistan`daki Ramazan Kadirov`dan örnek alacağını söyleyen Abdulatipov aynı zamanda Kadirov`un adaşı. Kafkasya`nın en agresiv iki cumhuriyetinde  iki Ramazan görev başına getirildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir