• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
STK`ların gündemi Suriye
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep Genç MÜSİAD Yönetim Kurulu, Mazlum Der Gaziantep şubesini ziyaret etti. Ziyarette Mazlum Der GYK Üyesi Mehmet Alkış, şube Başkanı Abdurrahim Çelik ve yönetim kurulu hazır bulundu. Suriye`de yaşanan olaylar hakkında istişare toplantısına dönen ziyarette, Genç MÜSİAD Başkanı Serhat Karslıgil, \"Yaşanan insanlık dramına sessiz kalmak, katliamlara ortak olmaktır. Sivil toplum örgütleri olarak birlikte hareket etmeliyiz\" dedi.

 

Mazlum Suriye halkı için battaniye ve gıda yardımı kampanyası başlattıklarını belirten Karslıgil, \"Hep birlikte hareket ederek zulmün sona ermesini ve yardıma muhtaç mazlum Suriye halkının yaralarını sarmak için yardım seferberliği başlatmalıyız\" ifadelerini kullandı.

 

Suriye`de insanlık ölüyor
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mazlum Der Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik ise, sivil toplum örgütlerinin başlattıkları yardım kampanyalarını desteklediklerini açıkladı. Suriye`de devam eden katliamın biran önce durdurulması gerektiğini ifade eden Çelik, \"Yüreğimiz yanıyor. Her yeni güne kötü bir haber ile başlıyoruz. Yeni katliamlara yol açılmadan uluslar arası örgütler harekete geçmelidir. Suriye`de insanlık ölüyor\" diye konuştu.

 

Büyükşehirlere çağrı
Çadır kent dışında kalan mültecilerin sorunlarının katlanarak devam ettiğini vurgulayan Çelik, \"Artık topyekun bir yardım ve dayanışma harekatı başlatmalıyız. Geç kaldıkça kardeşlerimizin sorunları katlanarak artacak. Özellikle bu yardım dayanışmasına İstanbul, Ankara, Kayseri, Bursa, Konya ve İzmir gibi büyükşehirlerimizin destek sağlamasını bekliyoruz\" dedi. (Ökkeş Korkmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir