• DOLAR 32.591
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2506.97
  • ...
Saatlerce sıra bekleyen Batmanlılar, bölge hastanesinin yetersiz olduğu çağrısında bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yeni tip Corovavirus vaka sayılarının arttığı Batman'da, Bölge Devlet Hastanesi'nde Covid-19 testi için bekleyen vatandaşların sosyal mesafe kurallarına uymadıkları görüldü.

 

Hastanenin yetersizliğine dikkat çeken bazı vatandaşlar, Covid-19 testi için saatlerce hastanenin önünde beklediklerini belirterek poliklinik ve personel sayısının artırılması gerektiği çağrısında bulundu.

"Test sonucu için 48 saat süre veriliyor ve hasta evine gönderiliyor"

Test sonucu için 48 saat süre verilerek hastaların evine gönderildiğini dile getiren vatandaşlardan Sadık Tekin, "Saat 11,00'dan 14,30'a kadar dışardan içeriye bir kişi bile almadılar. İçeride birileri varsa da bilmiyoruz. Görevlilerle biraz tartıştık. Ekran 3 buçuk saattir 101 rakamını gösteriyor. 'Eğer hastaları almıyorsanız içeriye demek ki bir problem var ya içerde sırası olmayanları alıyorsunuz ya da çalışmıyorsunuz.' dedikten sonra yarım saate 40-50 kişiyi içeri almaya başladılar. Batman Bölge Hastanesi, Batman halkı için kesinlikle yersizdir. Daha önce cihazları varmış her halde o zamanlarda 3 saate civarında sonuçlar çıkıyordu. Şu anda ise, 48 saat süre veriyorlar. Test veren hasta eve gönderiliyor ve ailesiyle beraber yaşamaya devam ediyor. Şayet hasta pozitif ise, bütün ailesine de bulaştırıyor. Bu konuya da dikkat edilmesi gerekmektedir." diye konuştu.

"Yetkililerin bu duruma müdahale etmelerini istiyoruz"

Hastanede oluşan yoğunluğa yetkililerin acil çözüm bulmamaları gerektiğini söyleyen Suat Buhara, "Sabah saat 09.45'te hastaneye gelerek 108 numaralı sırayı aldım. Görevliler öğleye kadar 100'e kadar alacaklarını, 100 sayısının üstündekileri de saat 14.00'ten sonra alacaklarını söylediler. Şu an saat 14.30 ve içerisi çok kalabalık, sıra çok ağır ilerliyor. Yetkililerin bu duruma müdahale etmelerini istiyoruz. Bura da 400'üncü sıranın da kesildiğini gördüm." dedi

"Bu süreçte öğlen saatlerinde 1 buçuk saat ara verilmemesi ya da doktor ve personellerin vardiyalı çalışmaları gerekiyor"

İsmail Başaran, "Görüyorsunuz elimdeki sıra fişini? Sabah saat 10.20'den beri burada sıramı bekliyorum. Az önce görevlilere sordum. '100 hastaya bakacaksanız yüz kişi ye sıra verin neden 400'üncü sırayı veriyorsunuz.' Ben sabahtan beri buradayım sıram 208 ve hâlen bana sıra gelmedi. Bölge hastanesi bence Batman için yetersiz olduğundan başka çareler veya poliklinik sayılarının artırılması gerekir. Çok önemli bir konuda bu kadar insan burada sıra beklerken, bu süreçte öğlen saatlerinde bir buçuk saat ara verilmemesi ya da doktor ve personellerin vardiyalı çalmaları gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

"Herkesin Covid-19 testi pozitif çıkacak değil ama bu kalabalıkta hasta olmayan da hastalanacak"

Hastane önünde herkesin iç içe olduğunu, sosyal mesafe kuralı için herhangi bir önlemin alınmadığını ifade eden vatandaşlardan Fırat Kasal, acil bölümüne boğaz ve eklem ağrıları şikâyetiyle geldiğini fakat kendisini Covid-19 bölümüne yönlendirdiklerini söyledi.

Kasal, "Sıramı kestim şu anda 326 kişi önümde var. Akşama kadar bana sıra zor gelir. Vatandaşların hepsi iç içe. Bir yetkilinin burada görevli olması gerekir. Sırada bekleyen herkesin Covid-19 testi pozitif çıkacak değil ama bu kalabalıkta hasta olmayanda hastalanacak yetkililer hiçbir tedbir almış değil. İnsanlar burada çok mağdur oluyorlar. Bir an önce yetkililerin bu duruma müdahale etmesi gerekir." dedi.

"Sabah saat 09.00'dan beri burada sıramın gelmesini bekliyorum"

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş, acil serviste hiçbir muayene yapılmadığını dile getirerek, "Baş ve eklem ağrısı şikâyeti ile acil servise başvurdum. Hiçbir muayene ve müdahalede bulunmadan 'sende Coronavirus belirtileri var.' denilip beni bu bölüme gönderdiler. Sabah saat 09.00'dan beri burada sıramın gelmesini bekliyorum. Daha 56 kişi önümde var. Kimi kime şikâyet edeceğiz. Vatandaşı kendi haline bırakıyorlar." diye sitem etti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir