• DOLAR 32.341
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2236.406
  • ...
Koronavirüs Diyarbakır'da neden zirvede?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakırlılar düğün ve eğlence toplantılarından taviz vermiyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın korona virüs nedeniyle yeni hasta sayılarının Ankara, Mardin, Diyarbakır, Gaziantep ve Konya'da artış eğiliminde olduğunu açıklamasının üzerinden 24 saat geçmemişken; Diyarbakır’ın Kocaköy ilçesinde sosyal mesafe, maske kurallarının hiçe sayıldığı ve havaya rast gele ateşlerin edildiği düğünde adeta korona virüse davetiye çıkarılarak halaylar çekildi.

Bir gencin İstanbul’dan baba evine dönüşü ile korona virüs tespit edilmen ilçede Şeyh Şeraffetin Mahallesinde 4 sokak karantinaya alınmıştı. Yapılan düğünle ilçeye korona virüsün adeta yeniden davet edildiği görüntülere yansıdı.

Hastanelerde dahi sosyal mesafe, temizlik ve hijyen kurları hiçe sayılıyor

Vaka sayılarının artmasıyla birçok önlem alınırken, bu önlemlerin başında maske, sosyal mesafe ve hijyen kurlarına uyuması oldu. Diyarbakır’da her gün yüzlerce vatandaşın tedavi olmak ve hastalarını görmek için gittiği Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesin de sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarına uyulmadığı bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Kronik hastalığı sebebiyle hastanenin acil servisine başvuran Baran D. İsimli hasta, hastanede gördüklerinin karşısında acil servis otomasyonundan tedavi olmak için aldığı fişi iptal ederek cep telefonu ile etrafı çekti. Söz konusu görüntülerde sosyal mesafenin hiçe sayıldığı ve hijyen kurallarına uyulmadığı kameraya an be an yansıdı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir