• DOLAR 32.598
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2496.163
  • ...
D.Ü. yerleşkesinde`Kuş cenneti` kuruluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi sınırları içerisinde bulunan göllet alanı ağaçlandırılıyor. 200 dönümlük alan ağaçlandırılarak doğa kuşları barınağı haline getirileceğini belirten Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, "Hedefimiz Diyarbakır`ımıza bir kuş cenneti kazandırmaktır" dedi.

Üniversite yerleşkesinde sulama amaçlı kurulan göllet alanına 10 bin fidan dikeceklerini ifade eden Prof. Dr. Sait Alan, "Üniversitemiz alanında doğa kuşları için bir barınak oluşturarak burayı bir kuş cenneti haline getireceğiz" dedi.

Diyarbakır`da 180 kuş türü bulunuyor
Gölet alanına giderek fidan dikimini yerinde inceleyen ve işçilerle birlikte fidan diken Başhekim Alan, burada yaptığı açıklamada, Diyarbakır`da 180 tür kuş bulunduğunu belirterek, "Bu kuş türlerinin başlıcalar ötücü kuşlardır. Ancak Diyarbakır`ımızda doğa kuşu barınağı olmadığı için de bu türleri geçen her gün kayıp ediyoruz. Bizde ilimizdeki bu kuş türlerini kayıp etmemek ve bunlara yeni türler kazandırmak için doğa kuşları için barınak yapmaya karar verdik. Burası yabani ördek ve martılarında uğrak yeridir" dedi.

Prof. Dr. Sait Alan, bölge ikliminde yetişebilen tespih ağacı, çınar, dut ve dışbudak gibi ağaç türlerini temin ettiklerini ifade ederek, "Bu ağaçları nemli ve ağaç yetişmesine elverişli olan gölet alanına dikeceğiz. Buraya ilk etapta 6 bin fidan dikilecek, yılsonuna kadar bu rakam 10 bini bulacak" dedi.

Fotoğrafçılar için gözetleme kulesi
Alan konuşmasını şöyle noktaladı, "Kuracağımız Kuş Cenneti`nde bir de gözetleme kulesi yapacağız. Konuya meraklı vatandaşlarımıza fotoğraf çekme imkânı sağlayacağız. Fotoğraf çekmek isteyenler bu kuleye gelip görüntü alabilirler. Göletteki balık çeşitlerini de artırarak olta balıkçılığını teşvik edeceğiz. İnsanlar oltasını alıp göllete balık avlayabilecekler. Bu çalışmamız bittiğinde Diyarbakır`ımızı ve üniversitemizi bir kuş cennetine kavuşturmuş olacağız." (Ayetullah Turgut - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir