• DOLAR 32.315
  • EURO 35.115
  • ALTIN 2293.917
  • ...
Umut Kervanı Gaziantep’te yüzlerce aileye kurban eti dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 

Gaziantep Umut Kervanı “Hayat Birlikte Güzel” sloganıyla Kurban Bayramı öncesi başlattığı kampanya kapsamında kurban ve et bağışında bulunan hayırseverlerin vekâletlerini aralarında yetim, öksüz, dul, fakir ve muhtaç ailelere ulaştırarak, yüzlerini güldürdü.

Aylar öncesinden Kurban Bayramı çalışmalarına başlayan ve bayramın birinci gününden itibaren de hummalı bir çalışma içinde olan Gaziantep Umut Kervanı, yüzlerce aileye üye ve gönüllülerinin verdiği destekle kurban eti dağıtımı yaptı.

Hayırseverlerin bağışta bulunduğu kurban etleri soğuk hava depolarında dinlendirildikten sonra vakıf üye ve gönüllülerinin parçalayıp paket haline getirdikten sonra kentteki yetim, fakir ve ihtiyaç sahibi ailelere dağıtımı yapıldı.

Kampanyaya gönüllü olarak destek veren ve Gaziantep Umut Kervanı üye ile gönüllülerinden oluşan ekipler, mahalle mahalle dolaşarak daha önceden tespit edilen fakir  ailelere kurban etlerini ulaştırdı.

Hayırseverlerin bağışladıkları kurban etlerini bayramın ilk gününden itibaren ihtiyaç sahibi ailelere dağıtmaya başladıklarını belirten Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan, bu bayramda da ihtiyaç sahiplerinin yüzlerinin güldürmenin sevincini yaşadıklarını söyledi.

Hayırseverlerin vesile olduğu kurban etlerini ailelere ulaştırmak için kapı kapı gezdiklerini ifade eden Özaslan, her bayram düzenli olarak bu hayır için köprü görevini yürüttüklerini belirtti.

Tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik eden ve bayramın da hayırlara vesile olmasını dileyen Özaslan, hayırseverlerin bağışladığı kurbanların etlerini yüzlerce ihtiyaç sahibi aileye ulaştırmak için büyük bir çaba harcadıklarını ifade etti.

“Gaziantep'te Umut Kervanı olarak kurban eti bağışlarını ihtiyaç sahibi ailelere dağıttık”

Gaziantep Umut Kervanı olarak her sene Kurban Bayramı’nda olduğu gibi bu bayramda da aylar öncesinden hazırlıklara başladıklarını anımsatan Özaslan, “Kurban Bayramı öncesi bir hazırlığımız vardı. Bu hazırlıkla beraber Kurban Bayramı'ndaki çalışmalarımız gerçekten bu sene biraz daha farklı oldu. Bildiğiniz gibi Covid-19 salgınından dolayı özellikle 7-8 aydan beri ülkemiz hatta dünya bir sıkıntı yaşıyor. Kurban Bayramına da Covid-19 salgını gölgesinde girdik. Allah'a hamdolsun hizmet ve çalışma olarak üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. Dolayısıyla bu sene de Gaziantep'te Umut Kervanı olarak bize gelen bağışları özellikle kurban eti bağışlarını daha önceden tespit etmiş olduğumuz ailelere dağıtmak üzere hazırlıklarımızı ve çalışmalarımızı yaptık.” dedi.

“Kurban Bayramı'nın ilk gününden son gününe kadar et dağıtımı yaptık”

Kurban eti dağıtımına bayramın ilk gününden itibaren başladıklarını belirten Özaslan, “İhtiyaç sahibi olan ailelerin büyük bir kısmına etlerimizi dağıttık. Hayırseverlerin bağışladıkları etleri dağıtmaya devam ediyoruz. Kurban Bayramı'nın ilk gününden son gününe kadar bu çalışmamızı yaptık. Bugün de yine ihtiyaç sahibi olan ailelere et dağıttık. Dolayısıyla ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine et paketlerini götürmek şartıyla bu çalışmayı yaptık. Kurban Bayramı’nda da bu sene kesim ve bağış ile ilgili Covid-19 nedeniyle bir çalışmamız olmadı. Ama birebir derneğimize bağışta bulunanların bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.” ifadelerini kullandı.

“Hayırseverlerin desteğiyle fakirlerin yüzünü güldürdük”

Kurban Bayramı çalışmalarını da "Hayat Birlikte Güzel” sloganıyla gerçekleştirdiklerini belirten Özaslan, “Hayat birlikte güzel" sloganı gerçekten çok güzeldi. Yani insanlarla beraber ve birlikte olmak, dertlerine ortak olmak, dertlerini paylaşmak kadar güzel bir şey yoktur. Çünkü Müslümanlar olarak peygamberimizden paylaşmayı öğrendik. Peygamberimiz ‘fakirlerle, yoksullarla ve ihtiyaç sahipleri ile paylaşın’ buyuruyor. Bizde çalışmalarımızın içerisine başta dul, yetim ve öksüz olmak şartıyla ihtiyaç sahibi olan tüm ailelere ulaşmaya çalıştık. Bu yardımlarımız bayramın son gününde de halen devam ediyor. Dolayısıyla yardımda bulunduğumuz aileler içerisinde yetimler ve öksüzler başta olmak şartıyla dikkat ettiğimiz hususlardan bir tanesidir. Allah'a hamdolsun bu Kurban Bayramı’nda da yine bu saydığımız sınıftaki ihtiyaç sahipleri başta olmak şartıyla yüzlerce aileye et dağıtımında bulunduk. Onların da birazcık da olsa yüzlerini güldürdük diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

“Hayırseverlere desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz”

Kurban eti bağışında bulunan hayırseverlere teşekkür eden Özaslan, “Allah-u Teâla hayır sahiplerinin bağışlarını kabul etsin. Özellikle Umut Kervanı aracılığıyla kurbanlarının ihtiyaç sahiplerine ulaşması noktasında Umut Kervanı Vakfı’na müracaat eden tüm hayır sahiplerinden Allah-u Teâla razı olsun ve hayırlarını kabul etsin. Hayırseverlerimizin gözlerin arkada kalmasın. Gaziantep Umut Kervanı’na getirmiş oldukları et bağışları, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.” diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir