• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Dış İşleri Uyardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakanlık, vatandaşlardan özellikle sınır bölgesine gitmemelerini istedi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Selçuk Ünal, Türkiyeli vatandaşlarına Nijer`in başkenti dışındaki yerlere gitmemeleri çağrısında bulundu.

İSRAİL`İN SURİYE`Yİ VURMASI
Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ünal, İsrail`in Suriye`ye düzenlediği operasyonla ilgili olarak ise; "bu durum Suriye`deki durumun ne kadar karmaşık hale geldiğini ve bir an önce çözümlenmesi gerektiğini gösteriyor" dedi.

Suriye Milli Koalisyonu lideri Muaz el Hatip`in, Şam yönetimi ile İstanbul, Kahire ya da Tunus`ta görüşme sinyali vermesi de gündeme geldi.

Dışişleri sözcüsü, "Esed rejiminin tepkisi görülecektir" diyerek görüşmenin gerçekleştirileceği yer hakkında konuşmak için erken olduğunu belirtti.

Suriye Milli Koalisyonu`nun, Türkiye dahil birçok ülke tarafından Suriye halkının tek meşru temsilcisi olarak tanındığını hatırlatan Selçuk Ünal, görüşme koşullarının Suriye halkının kendisine ait olduğunu vurguladı.

Şanghay İşbirliği Örgütü ile ilişkilerin sorulması üzerine, Selçuk Ünal, Türkiye`nin örgütün üç diyalog ortağından biri olduğunu ve bu örgütle ilişkilerin çok taraflı diplomasi anlayışının bir sonucu olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakan özel müşavirliği görevine getirilen Selçuk Ünal, basın toplantısının sonunda, sözcülük görevini Levent Gümrükçü`ye devretti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir