• DOLAR 32.6
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2502.485
  • ...
2 yıl süreyle keklik avı yasaklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN-Doğanın korunması ve nesli tükenmekte olan hayvanların korunmasına ilişkin çok ciddi bir şekilde çalışmaların sürdürülmesi gerektiğine dikkat çeken Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Kaymakamlık toplantı salonunda yaptığı konuşmada, alınan kararlara herkesin riayet etmesini istedi.

 

Türkiye`de çok sayıda hayvan neslinin yanlış avlanma nedeniyle yok olmakta olduğunu, bunun için başta kamu görevlileri, muhtarlar ve diğer yetkili ve görevliler ile vatandaşların doğanın korunması noktasında son derece duyarlı olmaları gerektiğini belirten Kaymakam Güldibi, alınan kararlara herkesin riayet etmesini istedi.

 

Her avcının bir çevreci ve doğa dostu olduğunu belirten Güldibi:\"Gelecek kuşaklara güzel bir çevre doğa bırakmak için son derece dikkatli ve duyarlı olunmasını isteyerek, \"Avcılığın sosyal ve ekonomik boyutları bulunuyor. Doğayı üreterek korumamız gerekir. Doğanın ne kadar önemli olduğunu en iyi şekilde anlatmalıyız.\"dedi.

 

2 Yıl Süreyle Keklik Avı Yasaklandı
2 yıl süreyle keklik avlanmasının yasaklandığı toplantı sonrasında, Güldibi, üstün performans ve başarısından dolayı, Orman ve Su Ürünleri Bakanlığı Tarsus Mühendisi Özlem Kökçü`ye başarı belgesi verdi.
Toplantıya Jandarma Komutanı binbaşı Bahadır Ersoy, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Orman İşletmesi Müdürü Mehmet Fulin, Avcılar Kulübü Derneği Başkanları ve diğer komisyon üyeleri katıldı. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir