• DOLAR 32.579
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2424.01
  • ...
Umut Kervanı Diyarbakır'da kurban eti dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır Umut Kervanı, Bağlar ilçesinde daha önce tespit etiği ihtiyaç sahibi ailelere hayırseverlerin bağışta bulunduğu kurban etlerini ulaştırdı.

Vakıf gönüllülerinden oluşan ekipler, kesilen kurban etlerini parçalar haline getirdikten sonra eşit ağırlıkta poşetlere doldurdu. Yardım poşetlerine doldurulan etler fakir ailelere dağıtılmak üzere yola koyuldu.

 

Hayırseverlerin vesile olduğu kurban etlerini ailelere ulaştırmak için kapı kapı gezdiklerini belirten Diyarbakır Umut Kervanı Gönüllü Üyesi Abdulkadir Akgönül, her bayram düzenli olarak bu hayır için köprü görevini yürüttüklerini ifade etti.

Hayırseverlerin yaptıkları yardımları ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmaya devam edeceklerini belirten Akgönül, yapılan bu yardımların daha fazla aileye ulaşması için maddi durumu el veren duyarlı vatandaşların Umut Kervanı ile irtibata geçebileceğini hatırlattı.

Umut Kervanı'nın ulaştırdığı kurban etini alan vatandaşlar, yapılan yardım için çok mutlu olduklarını belirterek hem hayırseverle hem de Umut Kervanı'na teşekkürlerini iletti.

"Bayramın ilk gününden son gününe kadar kurban eti dağıtımı devam edecek"

Umut Kervanı olarak her yıl düzenli bir şekilde kurban eti dağıtımında bulunduklarını belirten Akgönül, "Bizler Umut Kervanı olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da hayırseverlerin vesile olduğu kurban etlerini bayramın ilk gününden itibaren dağıtmaya başladık. Bayramın son gününe kadar ihtiyaç sahiplerine bu yardımları ulaştırmaya devam edeceğiz. Yasin Börü ve arkadaşları Kurban Bayramı'nda et dağıtırken hunharca şehid edilmişti. Bizler de Yasin Börü ve arkadaşlarının hem çalışmalarını hem de emanetini güzel bir şekilde devam ettiriyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Her ay düzenli olarak ihtiyaç sahibi ailelere yardım yaptıklarını belirten Akgönül, "Yılın 12 ayı düzenli olarak binlerce aileye yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Tabi bu yardımlar hayırseverlerin yaptığı bağışlarla gerçekleşiyor. Bundan dolayı hayırseverler kendileri gibi çevrelerinde maddi durumları iyi olanlar ile birlikte yardımlarını yapmaya devam etsinler. Onlar bağış yaptıkça bizler de ihtiyaç sahiplerine yardımları ulaştırmaya devam edeceğiz. Hatta hayırseverler yaptıkları yardımların kimlere ulaştığını görmek için gelip yakından da görebilirler." şeklinde konuştu.

"Sizlerin sayesinde evimize bu bayramda et girmiş oldu"

Kendilerine ulaştırılan kurban eti için memnun olduklarını ve aracı olan herkese teşekkürlerini ileten Ömer Şahin, "Yapılan yardımlar için vesile olan herkesten Allah razı olsun diyoruz. Umut Kervanı olarak da sizler ihtiyaç sahiplerine yardımları ulaştırıyorsunuz. Allah sizden de razı olsun. Sizlerin sayesinde evimize bu bayramda et girmiş oldu. Çünkü et alacak kadar maddi kazanca da sahip değilim. Umut Kervanı'ndan şimdiye kadar 4 kez et aldık. Allah bu hayra sebep olan tüm hayırseverlerden ve sizlerden razı olsun." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir