• DOLAR 32.583
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2500.571
  • ...
Cizre Umut Kervanı 910 aileye kurbanlık et ulaştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Teşrik tekbirleri eşliğinde başlanan kesim işlemi, organizasyonun bitimine kadar manevi havanın verdiği yüksek motivasyon ile gerçekleşti.

 

"Kurbanın derisindeki her tüy sayısınca size sevab vardır. Kanının her damlası kadar mükâfat vardır. O sizin mizanınıza konacaktır. Müjdeler olsun!" Hadis-i Şerifi'ndeki müjdeyle konuşmasına başlayan Cizre Umut Kervanı Derneği Yetkilisi, "Allah'a hamd olsun ki, bu yıl da Rabbimizi razı etmek için kurbanları kesmeyi bize nasip etti. Dernek gönüllüsü kardeşlerimiz her yıl olduğu gibi tamamen gönüllük esasına dayalı olarak şevk ve heyecanla gelip takdire şayan çalışmalarıyla bir fedakârlık örneği sergilediler." diye konuştu.

Cizre Umut Kervanı'nın her yıl gerçekleştirdiği kurban organizasyonuyla örnek teşkil ettiğini belirten yetkili, "Aynı gün içerisinde; kesim, et dinlendirme, parçalama, paketleme ve yine aynı gün içerisinde yardıma muhtaç binlerce ailenin kapısına kadar ulaştırmakla büyük bir fedakârlık örneği gösterdiler. Bu, aynı zamanda hayırda yarışmanın da güzel bir örneği olması açısından önemlidir." dedi.

Cizre Umut Kervanı Yetkilisi, "Bayram öncesi Cizreli hayırseverlerden ve dernek gönüllüsü kardeşlerimizden aldığımız kurban vekaletleriyle, kurbanlıklarımızı en iyilerinden seçerek teker teker numaralandırıp kurban sahiplerinin isimlerini yazdırdık. Hamd olsun çok güzel bir şekilde kurbanlıklarımızı Allah'a sunduk." ifadelerini kullandı.

Yetkili son olarak organizasyonda emeği geçen tüm hayırseverlere, dernek yetkili ve gönüllülerine teşekkürlerini sundu. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir