• DOLAR 32.586
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2421.655
  • ...
PKK Haber Sitesi ANF Mütedeyyin İnsanları Karalıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Yaklaşık 5 ay önce Diyarbakır`ın Hani ilçesinden Suriye` ye gittiği ve Rekka Bölgesine, girdiği çatışmada yaklaşık 15 gün önce hayatını kaybettiği iddia edilen Mahmut Akyıldırım, aleyhine Fırat News (ANF)`nin yaptığı karalama haberlerin asılsız olduğu, amaçlarının ise mütedeyyin insanları karalamak olduğu bir kez daha ortaya çıktı.
 
PKK`ye yakınlığı ile bilinen Anf`nin yaptığı haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Mahmut Akyıldırım`ın ailesi, Mahmut Akyıldırım ile ilgili tüm süreci İlke Haber Ajansı (İLKHA)`na değerlendirdi.
 
Mahmut Akyıldırım`ın hayatını kaybettiği haberini Diyarbakır`da bir ankesörlü telefonda yapılan aramayla öğrendiklerini ifade eden Abê Sabri Akyıldırım, kendilerini arayan kişinin kendilerine, "Mahmut kardeşin hayatını kaybetti başınız sağ olsun" dediğini söyledi.
 
Haberi alır almaz Suriye sınırına yakın olan Şanlıurfa`ya gittiğini belirten Sabri Akyıldırım, burada Suriye`de hayatını kaybeden birinin olmadığını, tüm girişimlerin sonuçsuz kalınca tekrar Hani`ye geri dönmek zorunda kaldığını ifade etti.
 
Fırat Haber Ajansı`ndan (ANF) kendisini arayıp kardeşinin naşının kendilerinde olduğunu söylediklerini ifade eden Sabri Akyıldırım daha sonra, "Bizi aradıklarında, Mahmut`un naşının Serêkaniyê (Resulayn) de olduğunu söylediler. Kendileri ile irtibata geçmek için Şanlıurfa`nın Ceylanpınar ilçesine gittim. Özgür Suriye Ordusu yetkililerinden olduğunu belirten biri ile görüştüm, o da bana; `Böyle bir cenaze yok bizde hiçbir Türkiye vatandaşı Serêkaniye`de çatışmıyor` dedi. Ben de tekrar Hani ye geldim. Mahmut`un yaşayıp yaşamadığını bilmiyoruz" şeklinde konuştu.
 
Sabri Akyıldırm, Mahmut Akyıldırım hakkında da kısa bilgi vererek, "Mahmut Diyarbakır`da hafızlık eğitimi gördü ardından Suriye`de medrese eğitimi gördü. Suriye de olayların çıkmasının ardından buraya geri geldi ve eğitimini tamamlamak üzere Mısır`a gitmek istediğini söyledi" dedi.
Anf`nin yaptığı bütün haberlerin yalan olduğunu tekrarlayan Sabri Akyıldırım, Mahmut`u ajan göstererek karalamaya çalışmaktadırlar diyerek, "Anf`nin, Mahmut`u ajan olarak gösterdiği zaman Mahmut daha 8 yaşındadır. Sizin medyacılık anlayışınız buysa size diyecek lafım yok, sizi kınıyorum. Siz haberi teyit etmeden gelen her haberi doğruluyorsanız, bu şekilde habercilik yapmanız, haberciliğinizin sözde kaldığını gösteriyor" ifadelerini kullandı.
 
Mahmut Akyıldırım`ın amcasının oğlu Atik Akyıldırım da, Mahmut`un ölüm haberinin telefonla kendilerine bildirildiğini hatırlatarak, bunun dışında ellerinde herhangi bir delilin olmadığını söyledi.
 
Anf`de çıkan asılsız haberler üzerine kendileri ile görüştüklerini belirten amcaoğlu Atik, " Bize, cenaze ile ilgili araştırma yapıp bilgi vereceklerini belirttiler. Ardından tekrar arayıp cenazenin YPG`nin elinde olmadığını söylediler" dedi.
 
"Sizin elinizde öyle bir ceset yoksa neden Mahmut`un adını kullandınız?" diye soran amcaoğlu Atik, "Yok eğer kimliği elinizde ise o zaman cesedi de sizdedir" şeklinde konuştu.
 
Bununu üzerine Anf`nin kendilerine; cesedin çatışma bölgesinde olduğunu söylemesinin ardından, Amcaoğlu Atik Akyıldırım, "Bende onlara; o halde siz nasıl haber yaptınız, cesedin Mahmut Akyıldırım`a ait olduğunu nerden çıkardınız dedim. Bana olayı tekrar araştıracaklarını ve bizi bilgilendireceklerini söylediler ama bir türlü geri dönmediler. Üstelik sitelerinde kalkıp yalan haberler yapmaya devam ettiler bende Onları bir daha aradım" dedi.
 
Atik Akyıldırım son olarak, "Bu haberlerin kaldırılması için tekrar olayı araştıracaklarını ve haberi kaldıracaklarını söylediler ama dediklerini yapmadılar" diyerek konuşmasına son verdi. (Osman İçli-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir