• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Teröristler Filistinlilere saldırılarını artırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün, işgalci siyionistlerin Kefer Kaddum köyünde, yahudi yerleşimciliğine karşı haftalık olarak düzenlenen yürüyüşü basması üzerine çatışmalar meydana geldi.

Selfit'in Haris beldesinde de işgalcilerin, halkın, gasp edilme tehdidiyle karşı karşıya olan araziye bayram namazı kılmak üzere gitmesini engellemesi üzerine çatışmalar meydana geldi. Beytülahim'de meydana gelen bir çatışmada da Filistinli gençler Roş Tsurim yahudi yerleşim merkezine molotof kokteylleri ve yanıcı maddeler attılar. Nablus'taki Alon Morye yahudi yerleşim merkezinde de çatışma oldu. Bu şekilde toplamda dört noktada çatışma meydana geldi ve Filistinlilerden bazıları işgalcilerin ateş açması sonucu yaralandı.

Perşembe günü biri Mescidi Aksa'nın kapılarında diğeri Nablus'taki Tel beldesinde olmak üzere iki çatışma kaydedildi.

Çarşamba günü 12 noktada çatışma meydana geldi. Kudüs'teki Re'su'l-Amud mahallesinde ve Tulkerem'de Nuru Şems mülteci kampında çatışma oldu.

Salı günü Halhul'da ve Beytülahim'deki Ed-Dehişe mülteci kampında çatışmalar oldu. Böylece işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs'te üç çatışma kaydedildi.

Pazartesi günü 6 noktada çatışma meydana geldi. Bunların vuku bulduğu yerler: Beytulahim'deki Kubbetu Rahil, Ramallah'taki Batı Mezraa, El-Halil'deki El-Arub mülteci kampı, Ramallah'taki El-Bire şehri. Bu çatışmalarda Filistinli gençler işgalciler ile çatıştı.

Pazar günü El-Halil'deki Beytu Emir'de, Nablus'taki Yitzar yahudi yerleşim merkezinde, Cenin'deki Ceba' ve Anza köylerinde olmak üzere toplam dört çatışma kaydedildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir