• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.466
  • ...
İngiltere'de Coronavirus tedbirlerinin gevşetilmesi planı ertelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İngiltere Başbakanı Johnson, 1 Ağustos tarihinde yürürlüğe koymayı kararlaştırdıkları "karantina önlemlerini hafifletme" yönündeki planın, ülkede artan yeni tip Coronavirus vakaları nedeniyle ertelendiğini duyurdu.

"Frene basmak zorundayız"

Johnson yaptığı basın açıklamasında artan vakalara dikkat çekti.

"Virüsü kontrol altında tutmak için fren pedalına basmak zorundayız." saptamasında bulunan Johnson, toplumu ve ekonomiyi canlandırmak için karantina önlemlerini hafifletme adımlarının şartlara bağlı olduğunu belirterek gerekirse planı dondurmaktan çekinmeyeceğini söyledi.

Johnson, virüsün daha fazla yayılmasını önlemek için "hafifletici önlemlerde duraklama" zamanının geldiğini, gevşetme planı kapsamında faaliyete başlaması düşünülen yerlerin kapalı kalacağını kaydetti.

İngiltere'de 8 Ağustos'tan itibaren, şu anda mağazalarda uygulanan tedbirlerin; müzeler, sinemalar ve ibadet yerleri gibi diğer yerlerde uygulanması zorunlu olacak.

"Gerçekten üzgünüm, ancak riski göze alamayız"

Johnson, basın toplantısında yaptığı konuşmada, "Aldığımız önlemlerin, evlilik projesi olanlar, Kurban Bayramı'nı kutlamak isteyen birçok insan için gerçek bir darbe olacağını anlıyorum. Gerçekten üzgünüm ancak bu riski göze alamayız." dedi.

Cuma günü yayımlanan haftalık çalışmada, Ulusal İstatistik Bürosu, yeni tip Coronavirus vaka sayısının yüksek olduğu sonucuna vardı.

Ofise göre, 20-26 Temmuz tarihleri ​​arasında, İngiltere'de her 10 bin kişiden 0.78'inin Coronavirus'e yakalandığı, bunun da günde yaklaşık 4 bin 200 yeni vakaya tekabül ettiği kaydedildi. Bu rakamlar geçen hafta kaydedilen sayı ile karşılaştırıldığında, günde 2 bin 800 yeni vaka artışı anlamına geliyor. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir