• DOLAR 32.541
  • EURO 34.929
  • ALTIN 2424.479
  • ...
Bitlis Umut Kervanı yüzlerce aileye kurban etini ulaştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dünyada olduğu gibi Türkiye'yi de etkisi altına alan Coronavirus (Covid-19) salgınının gölgesinde ilk Kurban Bayramı idrak ediliyor.

İhtiyaç sahiplerinin evlerine kurban etini ulaştırmak için STK'lar seferber oldu. Ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Bitlis'te Umut Kervanı Vakfı tarafından kurban kesimi yapıldı.

Alınan kurbanlık vekaletleri, hijyenik bir ortamda, veteriner kontrolünde kesilip, parçalara bölünerek tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelerin adreslerine götürülerek teslim edildi.

Yüzlerce aileye kurban etini ulaştırdıklarını belirten Umut Kervanı Vakfı Bitlis Temsilcisi Uğur Ölekli, pandemi sürecinde kesim ve dağıtım işleri yapılırken, sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına azami gayret gösterdiklerini belirtti.

Ölekli, "2020 yılı kurban kesimi organizasyonu çerçevesinde, Umut Kervanı olarak Bitlisli hayırseverlerin verdiği kurbanlık vekaletlerini aldık. Kurbanlarını hijyenik bir ortamda, veteriner kontrolünde kestik. Kestiğimiz kurbanları paketleyerek, daha önce belirlediğimi ihtiyaç sahibi ailelere dağıttık. Bugün dökülen kurban kanlarının, ümmet coğrafyasında akan kanın durmasına vesile olur inşallah. Vekalet yoluyla kurbanlıklarını veren hayırseverlere teşekkür ediyor, Rabbim kurbanlarını kabul etsin." temennisinde bulundu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir