• DOLAR 32.543
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2426.432
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde Karaköprü Belediyesi tarafından kurulan hayvan pazarına kurbanlıklarına getiren hayvan besicileri. bayramın ilk gününde ellerindeki hayvanlarını satamadı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirus salgınının satışlarını etkilediğini belirten hayvan besicileri geçen seneye oranla satışlarının çok düştüğünü çevre ilçelerden gelen bazı hayvan besicilerinin siftah bile yapamadıklarını vurguladılar.

Karaköprü Belediyesi tarafından hayvan besicileri için tesis edilen kurban pazarından memnun kalmadıklarını belirten besiciler, yer tesisi için kendilerinden alınan 2 bin liranın çok fazla olduğunu ifade ettiler.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde kurban satışı için Şanlıurfa’ya gelen Mahmut Ede siftah bile yapamadığını belirterek, “Siverek ilçesine bağlı Ortaçlı Köyü’nden geldim. Ben 27 tane kuzu getirdim. Hiçbirini satamadım. Kurbanları bin liraya veriyorum kimse almıyor. Satış olmadığı için ben yeniden köye döneceğim.” şeklinde konuştu.

Karaköprü Belediyesi tarafından hayvan besicileri için tesis edilen kurban pazarından memnun kalmadıklarını ifade eden Hüseyin Ede, “ Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden geldim. Satışlar fazla yok. Bu sene hiç iyi değil. Bir de buradan hiç memnun değiliz. Normal Belediye bir su çekmiş onun haricinde hiçbir şey yapmamış. Bizden yer için 2 bin lira aldılar. Ne bir gölgelik var. Buranın nesi için bizden 2 bin lira alındı. 20-30 hayvan için 2 bin lira ödüyorum, yazık, günah değil mi? Fiyatlar hiç iyi değil, zararına satış yapıyoruz. Elimizde kalmasın diye kurbanlıkları bin 200 lira ile bin 400 arasında satıyoruz.” Diye konuştu.

Coronavirus’ün satışlarını etkilediğini vurgulayan Mahmut Yavuz, “Kurban satışları şu an hiç yok. Sabahtan beri sadece bir siftah yaptık. Satışlar geçen sene güzeldi ama bu sene hiç yok. Çünkü hiç müşteri yok. Her yerde Coronavirus salgını olduğundan dolayı millet dışarı çıkamıyor.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız