• DOLAR 32.504
  • EURO 34.819
  • ALTIN 2486.718
  • ...
Siyonistlerin alçaklığı bayramda da devam etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

El-Halil Belediye Başkanı Teysir Ebu Suneyne yaptığı açıklamada, siyonist işgalcilerin, Hazreti İbrahim Camisi'nde bayram namazı kılmak için gelenlerin bu camiye ulaşmasına engel olduğunu ve caminin sahası içinde namaz kılmalarına fırsat vermediğini belirtti.

Ebu Suneyne, işgalcilerin, caminin içinde namaz kılmak için sadece 35 kişiye izin verdiğini dile getirerek bunun tamamen kanun dışı olduğunu, insanların Hazreti İbrahim Camisi'nde ibadetlerini yerine getirmeleri haklarını kullanmalarına engel olunduğunu vurguladı.

Belediye Başkanı bunun İslami kutsal mekanlara karşı bir cinayet olduğunu belirtti.

Binlerce Filistinli, El-Halil'in Eski Şehir kısmında bulunan Hz. İbrahim Camisi'nin ana giriş kapılarında işgalcilerin uygulamalarını protesto etti.

El-Halil'in, Hazreti İbrahim Camisi'nin içinde bulunduğu Eski Şehir kısmında sadece 400 yahudi yerleşimcinin ikamet ediyor olmasından dolayı işgal rejimi, bu şehrin yüzde 20'sini kendi kontrolünde tutuyor. 400 yahudi işgalcinin kaldığı yerleşim bölgesi de 1500 siyonist işgalci asker tarafından korunuyor.

Hazreti İbrahim Camisi de işgal rejiminin kirli oyunlarıyla yahudilerle Müslümanlar arasında paylaştırılarak üçte ikiden fazla bir kısmı yahudilere verildi. İşgal rejimi şimdi aynı oyunu Mescidi Aksa'da oynamaya çalışıyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir