• DOLAR 32.593
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2420.312
  • ...
Malatya İl Müftüsü Işıldar: "Tedbirleri sıkılaştıralım ki saflar sıkılaşsın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ramazan Bayramı’nda Pandemi’den dolayı bayram namazını kılamadıklarını belirten Işıldar, bu bayramda sosyal mesafeli de olsa bayram namazı kıldıkları için Allah’a hamd ettiklerini söyledi.

Malatyalılar, sabah namazının ardından teşrik tekbirleri getirerek genç, yaşlı, çocuk bayram namazını kılmak için seccadelerini yanlarına alarak camilerin yolunu tuttu.

 

Tüm camilerde olduğu gibi çarşı merkezinde bulunan Söğütlü Camii'nde de sosyal mesafe kuralına uyarak seccadelerini seren Malatyalılar, İl Müftüsü Veysel Işıldar tarafından verilen vaazı dinledi.

Bayram namazı vaktinin girmesiyle saf tutan Malatyalılar, Cami İmamı Mehmet Aslan’ın kıldırdığı namaz ile okuduğu hutbenin ardından evlerinin yolunu tuttu.

Namaz çıkışında İl Müftüsü Veysel Işıldar ile vatandaşlar duygularını İLKHA muhabiri ile paylaştı.

“Alınan tedbirleri uygulayalım”

Tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı kutladığını belirterek sözlerine başlayan Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar, “Allah’u Teâla (Celle Celaluhu) Kurban Bayramı’nı İslam âlemi, ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile kılsın inşallah. Salgın hastalıktan dolayı alınan tedbirler kapsamında bir önceki Ramazan Bayramı’nda namazı beraber kılamadık. Eğer o günlerde tedbirler alınmamış olsaydı, tıpkı Ramazan Bayramı gibi belki de bugün Kurban Bayramı’nı cemaatle kılamamanın burukluğunu yaşayacaktık. Tedbir almak çok iyidir ve tedbirlerimizi sıklaştıralım. Çünkü Malatya’mızda özellikle bir iki haftadan beri vaka sayısının çoğaldığını görüyoruz. Bu salgın hastalık şakaya alınacak gibi değil, ciddiye alınması gerekir. Alınan tedbirleri uygulayalım ki safları sıklaştırmaya hasret kaldığımız o günlere dönelim.” dedi.

Recep Avcı

Pandemiden dolayı namazda safların ayrı olmasından dolayı hüzünlü olduğunu ama bayram namazı kıldıkları için sevinçli olduğunu belirten Recep Avcı, “Yine de Allah’a (Celle Celaluhu) hamd olsun ki bu bayramda bayram namazını kıldık. Güvenlikçiyim, şimdi de nöbete gideceğim. Allah nasip ederse de yarın kurbanımızı keseceğiz.” dedi.

“Bayramın güzelliği sabah erken bayram namazına gitmek”

Bayram Albayrak

Bu bayramın eski bayramlar gibi olmadığı için hüzünlü olduğunu söyleyen Bayram Albayrak, "Bayramın güzelliği sabah erken kalkıp abdest alıp bayram namazına gitmek, ardından sevdiklerinizle bayramlaşıp kurbanımızı eda edip paylaşmaktır. Bayram namazımızı kıldık inşallah eve gidip kurbanımızı keseceğiz ve ev halkıyla bayramımızı geçireceğiz. Geçen bayramlarda eş, dost akrabalarla bir araya gelir bayramımızı kutlardık ama maalesef son 2 bayramı buruk geçiriyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu hastalık biter ve İslam alemi olarak o eski bayramlara ulaşırız.” temennisinde bulundu.

“Bayram namazımızı kıldık şimdi de kurbanımızı keseceğiz”

Selçuk Dilek

Bayram namazına gelen vatandaşlardan Selçuk Dilek, “Bayram namazımızı kıldık, şimdi de gidip babam ve abimle kurbanımızı keseceğiz. Eski bayramlarda insanlar birbirlerine karşı daha çok samimiydi ama şimdi ki bayramlarda bir soğukluk var. Tabi bu da pandemiden dolayıdır. Geçen Ramazan Bayramı’nda bayram namazını kılamamıştık ama Allah’a (Celle Celaluhu) şükür Kurban Bayramı'nda bayram namazını kılmayı bizlere nasip etti, onun için çok sevinçliyim.” dedi.

“Geçen bayramda Coronavirus’ten dolayı bayram namazını kılamamıştık”

Bedir Samsa

Kurban Bayramı namazını kıldığı için çok sevinçli olduğunu dile getiren Bedir Samsa, “Şimdi eve gidip kahvaltımızı yapacağız ve ardından kurbanımızı keseceğiz. Daha sonra da kabir ziyaretine gideceğiz. Geçen bayramda Coronavirus’ten dolayı bayram namazını kılamamıştık, bu bayramda mesafeli de olsa Allah’a hamd olsun namazımızı kıldık. Kazasız belasız bir bayram olsun. Herkesin bayramı mübarek olsun. Salgından dolayı ne misafirliğe gideceğim ne de misafir kabul edeceğim. Dost ve akrabaları sadece telefonla arayarak bayramı kutlayacağım.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir