• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
Van’da Kurban Bayramı namazı Covid-19 tedbirlerine uyularak eda edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Cami içinde ve dışında kılınan namaz öncesinde önemli uyarılarda bulunan cami imam hatibi Mehmet Emin Akan, cami içerisinde ve Kurban Bayramı’nda uyulması gereken kuralları hatırlattı.

Yapılan uyarı ve ikazlara mutlaka uyulması gerektiğini ve bu kurallara uymanın Müslümanlık görevi olduğunu belirten Akan, daha sonra bayram namazını kıldırdı.

 

Namazdan sonra minbere çıkan Akan, Kurban Bayramı hutbesini okudu. Hutbede de uyulması gereken kurallar ve Kurban Bayramı'nın nasıl geçirilmesi gerektiği ile ilgili hatırlatmalarda bulunan Akan, hutbeden sonra cemaatin bayramını kutlayarak, yavaş yavaş ve mesafeye dikkat edilerek camiden çıkılması gerektiğin belirtti.

Namazdan sonra açıklamalarda bulunan Akan, bayram namazı camide cemaatle kılındığı için Allah’a hamd ettiğini belirterek, “Mart ayından beri insanlar bu hastalıkla mücadele içindeler. Ramazan ayı boyunca bütün ibadetlerimizi evlerimizde yaptık. Camilere gelemedik. Ramazan Bayramı namazımızı da evlerimizde kıldık. Bu bayram namazımızı alınması gereken tedbirlere riayet ederek camimizde kıldık. Cemaatimiz de bu kurallara uydu çok şükür. Bundan dolayı da Allah’a hamd ediyoruz. Tabi bayram namazımızı kılmış olmamız ayrı bir duygu, özlenen bir ibadet şekliydi. Rabbim bu tür hastalıkları bir daha bize göstermesin. İnsanların üzerinden defetsin ve insanlara bu hastalıktan ders almayı, Rabbine güzel bir şekilde dönmeyi, ibadet etmeyi ve güzel bir kul olmayı nasip eylesin." dedi.

“Camilerimiz boş kalmayacak”

Akan, "Camilerimiz inşallah boş kalmayacak. Camilerimizde hep bu şekilde namaz kılınacak. Ama camilerin hasretini, güzelliğini ve insanları bir araya getirmesi özelliğinin de önemini bilmemiz lazım. Birkaç ay camilerden uzak kalmak bizi çok etkiledi. Bundan sonrası için buna göre hareket etmemiz lazım. Allah’a olan kulluğumuzu daha iyi yapmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Cemaate bayramda ve sonrasında uymaları gereken kuralları izah ettiğini belirten Akan, şunları söyledi:

“Maske ve sosyal mesafe kurallarına uymaları gerektiğini ve kurbanların kesilmesi gerektiği şekliyle ve belirlenen kurallara uyarak kesmeleri gerektiğini izah ettik. Tokalaşmamalarını, hasta ziyareti, toplu şekilde mezarlık ziyaretleri yapmamaları gerektiğini anlattık. Bu kurallara uymanın dinen bir sorumluluk olduğunu da belirttik. Bu şekilde inşallah bu hastalığı yenmiş olacağız. Bütün Müslüman aleminin bayramını kutluyorum. “

“Camilerimize hasret kalmıştık”

Ahmet Boğukşayan

5-6 aydır camilere giremediklerini belirten cami cemaatinden Ahmet Boğukşayan, bu durumdan dolayı çok üzgün olduğunu belirtti.

Boğukşayan, “Elhamdülillah bu bayram namazımızı camide, cemaatle beraber kıldık. Bundan dolayı Allah’a yüz binlerce kez şükürler olsun. Allah bütün Müslümanları affetsin. Allah bu musibeti Müslümanların üzerinden defetsin. Bu hastalığı veren Allah’tır. İnsanların bu musibetten dolayı tövbe etmesi, Allah’a dönmesi ve bir daha Allah’ın emir ve yasaklarını ihlal etmemeleri lazım. Allah bütün Müslümanları affetsin ve kendi yoluna çevirsin.” ifadelerini kullandı.

Hacı İzzettin Tagan da bayram namazının camide kılınmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu musibetin insanların üzerinden kaldırılması için Allah’a dua etti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir