• DOLAR 32.518
  • EURO 34.582
  • ALTIN 2502.424
  • ...
Halk Kurban Bayramı namazını Covid-19 tedbirlerine uyarak kıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Allah'ın Müslümanlara ikramı olan Kurban Bayramı'nda Gaziantep'te tüm camiler dolup taşarken bayram namazı için vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren camilere akın etti.

Bayram namazı öncesi temizlik ve dezenfeksiyon işlemi yapılırken camilerin içinde ve dışında yerlere, sosyal mesafeye uyulması için işaret bantları yapıştırıldı.

 

Namaza gelen kişiler kontrollü bir şekilde içeri alınırken oturma yerleri bir metre arayla sosyal mesafe kurallarına uyarak ayarlandı. Vatandaşlar ibadetlerini alınan önlemlerle birlikte yerine getirdi.

Maske ve sosyal mesafe kuralları dikkate alınarak kılınan Kurban Bayramı namazında vatandaşlar evlerinden getirdikleri seccadeleri kullandı.

Babalarıyla bayram namazına gelen çocuklar camilerde renkli görüntüler oluşturdu. Kent genelinde bayrama ulaşmanın sevinci yaşanırken bayram namazı için camilere akın eden vatandaşlar, dualar ederek yapılan vaazı dinledi.

Bayram namazı için kentin en büyük camilerinden olan Ulu Camii’ye gelen vatandaşlar, namaz öncesi Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar’ın bayram sohbetini dinledi. Namaz vaktinin girmesiyle hep birlikte saf tutan vatandaşlar, Hazırlar’ın imamlığında bayram namazını coşku içerisinde kıldı.

Namazın ardından teşrik tekbirleriyle minbere çıkan Hazırlar, bayramların anlam ve önemini anlatan hutbe verdi. Hutbede, bayramda dargınlıkların giderilmesi, hasta ve akraba ziyaretlerinin önemi vurgu yapan Hazırlar, vatandaşlardan Kurban Bayramı boyunca Coronavirus (Covid-19) salgını tedbirlerine uymalarını ve tedbirleri elden bırakmamalarını istedi.

 

Namaz sonrası Kurban Bayramı ile ilgili duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaşan vatandaşlar, salgın nedeniyle buruk bir bayram yaşadıklarını dile getirdiler.

Kurban Bayramı'nın İslam âleminin kurtuluşuna ve Müslümanların vahdetine vesile olmasını dileyen vatandaşlar,  tüm İslam âleminin bayramını kutladılar.

“Birbirimize sarılamadığımız bir bayram idrak ediyoruz”

 

Kurban Bayramı’nın salgın son bulmasına vesile olmasını dileyen

Veli Ayhan

“Aslında bayramımızı buruk yaşıyoruz. Birbirimize sarılamadığımız bir bayram idrak ediyoruz, bu da alışmadığımız bir bayramdır. İnşallah bu pandemiden bir an önce kurtuluruz, daha iyi günler yaşarız. Bu hastalığın İslam âleminde ve dünyada bir an önce bitmesini istiyoruz. Herkesin bayramı mübarek olsun.” dedi.

“Pandemiden dolayı ister istemez bayramı buruk yaşıyoruz”

İbrahim Cengiz

Bayram günlerinin sevinç günleri olduğunu belirten İbrahim Cengiz, “Bayramda çok mutluyuz. Bayram sabahları çok güzel oluyor. Kurbanlarımızı kestikten sonra komşularımızla ve akrabalarımızla paylaştığımızda daha huzurlu oluyoruz. Pandemiden dolayı ister istemez bayramı buruk yaşıyoruz. Bayramda kucaklaşmak daha güzel oluyor ama salgından dolayı mesafeli davranıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Kurban Bayramı'mız mübarek olsun”

Kurban Bayramı'nın İslam coğrafyalarındaki zulmün sona ermesine vesile olmasını temenni eden Şerif Özdemir, “Allah bütün Müslümanlara bu güzel günleri yaşamayı nasip etsin. Evler küçük ama aileler büyük, herkes mesafesini korursa hastalığın önüne geçileceğini inanıyoruz. İnşallah daha güzel günler olur. İnşallah bayramınız da güzel geçer. İnşallah sosyal mesafeye uyarak güzel günler geçiririz.” diye konuştu.

Ali Aşıcı

Bayram sabahına ulaştığı için çok mutlu olduğunu belirten Ali Aşıcı, “Bizi bugünlere çıkaran Rabbimize binlerce şükürler olsun. Tüm İslam âleminin Kurban Bayramı mübarek olsun. Rabbim inşallah nice bayramlara ulaştırır. Rabbim bayramınızı hayırlı ve mübarek eylesin.” temennisinde bulundu.

Suriyeli Abdülhamit Beşar da Kurban Bayramı’nın tüm İslam âlemine hayırlara vesile olmasını diledi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir