• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Filistin Meclis Başkanı: "Halkımız, Mescidi Aksa’yı müdafaa etmeye hazırdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Duveyk, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyan Mescidi Aksa’nın sürekli olarak baskınlara maruz kaldığını hatırlatarak, işgalci siyonistlerin mescide saldırmaya hakkının olmadığını belirtti.

Filistinli kurumların, gazetecilerin ve aktivistlerin Arefe gününden itibaren bayramın son gününe kadar Mescidi Aksa’nın ziyaret edilmesi yönündeki çağrılarının önemine dikkat çeken Duveyk, Aksa’nın, ırkçı Yahudilerin ve işgalci siyonistlerin baskınlarından korunması gerektiğini belirterek, yapılan çağrılara icabet edilmesini talep etti.

Mescidi Aksa isminin yüce kitabımız Kur’an’ı Kerim’de geçtiğini aktaran Filistin Meclisi Başkanı Duveyk, “Müslümanların en mukaddes mabetlerinden kabul edilen, ilk kıble olan ve üçüncü Harem-i Şerif özeliğini içinde barındıran Mescidi Aksa’ya yapılan her türlü saldırıyı reddediyor ve şiddetle lanetliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kuran’ı Kerim’de Mescidi Aksa kelimesi; açık ve net bir şekilde yalnızca İsra suresinin ilk ayetinde geçer. Cenabı Allah bu ayeti kerimesinde şöyle buyurmaktadır:

“Kulu Muhammed’i bir gece Mescidi Haram’dan yola çıkararak, kendisine bazı mucizelerimizi gösterelim diye, çevresini kutsal kıldığımız Mescidi Aksa’ya ulaştıran Allah, her türlü noksanlıktan uzaktır. O her şeyi işiten ve her şeyi görendir.”

Peygamber Efendimizin (s.a.s) bir hadisi şeriflerine göre Mescidi Aksa, Mescidi Harâm’dan sonra içinde insanların Allah’a ibadet etmeleri amacıyla inşa edilen en eski ikinci mabettir. Aynı zamanda Hz. Muhammed (s.a.s), miraç gecesinde Mescidi Aksa’ya gelmiş ve burada namaz kılarak, Allah’a dua etmiştir.

Diğer taraftan Filistin Uluslararası Kudüs Vakfı ve Filistin Parlamentosu Kudüs ve Mescidi Aksa Komitesi Başkanı Ahmed Ebu Halebiyye, işgal altındaki Filistin topraklarında varlık mücadelesi sürdüren Filistinliler başta olmak üzere imkânı olan herkesi Arefe gününden itibaren bayramın son gününe kadar Mescidi Aksa’yı ziyaret etmeye davet etmişti.

Aynı zamanda siyonistlerin işgali altındaki mukaddes Kudüs kentinde faaliyet gösteren İslami Hareket, Arefe günü siyonistlerin saldırılarına karşı korumak için Mescidi Aksa’nın içini ve avlusunu doldurma çağrısı yapmıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir