• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şırnaklı gencin biyonik kol sevinci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İkizce köyünde ikamet eden Mustafa Katar, 9 yaşında iken arkadaşlarıyla oyun oynarken köyden geçen elektrik yüksek gelirim hattına ellerindeki çubuklarla tellere dokununca akıma kapılarak ağır yaralandı.

İki kolunu ve 2 ayak parmağını kaybeden Katar, dönemin Şırnak Valisi Mehmet Aktaş'ın girişimleriyle Ankara'ya gönderildi.

Süreç içerisinde 13 ameliyat geçiren Katar, bir yıl önce kullanabileceği biyonik kol sahibi oldu. Büyük sevinç yaşayan Katar, kollar sayesinde bardak, kalem tutabiliyor, kişisel ihtiyacını karşılayabiliyor.

Mustafa Katar

6 yıl önce elektrik akımına kapılarak büyük zorluklar yaşadığını dile getiren Katar, biyonik kollar sayesinde rahatladığını söyledi.

3 yıl önce okula ziyaret için gelen dönemin Valisi Mehmet Aktaş'ın kendisine yardımcı olduğunu aktaran Katar, “Şu an kollar sayesinde bardak kalem tutabiliyorum. Kişisel ihtiyaçlarımı giderebiliyorum. Sağ elimde biraz büyüme olduğu için kullanmakta zorluk çekiyorum. Sayın Valimize yardımları için teşekkür ediyorum.” diye konuşu.

Naif Katar

Ağabey Naif Katar da 6 yıl önce kardeşinin çok zorlu süreçlerden geçtiğini belirtti. 13 kez ameliyat geçirdiğini anlatan Katar, şunları söyledi:

“Her iki kolunu ve ayak parmaklarını kaybetti. Köye okul ziyareti için gelen valimiz Mehmet Aktaş, kardeşimi görüyor ve yardımcı olacağını söylemiş. Bizi Ankara’ya gönderdi, biyonik kol yaptırdı. Kardeşim biyonik kollarının bir tanesini çok rahat kullanabiliyor ancak diğer kolunda büyüme olduğu için onu kullanmada zorlanıyor. O dönem bizim valimiz olan ve şu an Emniyet Genel Müdürü olan Mehmet Aktaş’a bu yardımseverliği ve devletin şefkatli yüzünü gösterdiği için Allah daha güzel makamlar nasip etsin.”

Sabriye Katar

Anne Sabriye Katar ise oğlunun 6 yıl içinde büyük zorluklardan geçerek bugünlere geldiğini dönemin valisi Mehmet Aktaş'ın desteklerini hiç bir zaman unutmayacaklarını ifade etti. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir