• DOLAR 32.382
  • EURO 35.117
  • ALTIN 2326.289
  • ...

Bu kapsamda İstanbul genelinde 39 ilçede, 800 civarında gıda denetçisiyle birlikte hem kasaplara hem de baklava, börek ve unlu mamuller satan işletmelerde denetim gerçekleştirildi.

Denetimlerde kasaplarda kıyma makinesinin soğutucu kısmının olup olmaması ve temizliği kontrol edildi. Ayrıca Coronavirus kapsamında alınan tedbirlere uyulup uyulmadığı konusunda da denetimler gerçekleştirildi.

Unlu mamuller üreten iş yerlerinde de işletmelere eksikliklerini giderme konusunda uyarılarda bulunuldu. Unlu mamuller üretimi yapan yerlerde, un deposundan başlamak suretiyle ürün çıkışına kadar bütün aşamalar tek tek kontrol edildi.

Adana'da da denetimlere hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde kent genelindeki hayvan satış yerlerinde denetim yaptı.

Diyarbakır'da da Kurban Bayramı süresince kurbanlık kesimi ve satışı için kent genelinde 10 ayrı yer belirlendi.

Diyarbakır Canlı Hayvan Borsası'nda incelemelerde bulunan Tarım ve Orman Bakanlığı Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, hayvan satıcılarına ve vatandaşlara, virüse yönelik alınan önlemlere uymaları konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca kurban kesimi sırasında yoğunluğun oluşmaması için de kurban kesecek ailelerden temsili olarak sadece bir kişinin bulunması uyarısında bulunuldu. (İLKHA)