• DOLAR 32.334
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2296.392
  • ...
Siirt'te berberler bekledikleri hareketliliği göremeyince hayal kırıklığına uğradı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını tüm sektörleri olduğu gibi berberleri de etkiledi. Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte bir nebze de olsa nefes alacaklarını ümit eden berberler, beklediği hareketliliği görememenin adeta hüznünü yaşadı.

 

Salgın nedeniyle geçen bayramda olduğu gibi bu bayramda da hayal kırıklığına uğradıklarını belirten İbrahim Sevinç, "Berberlik mesleğini 25 yıldır icra ediyorum. Meslek hayatım boyunca belki 50 arife geçirdim ama bu bayram gibi sönük bir arife görmedim. Tabi bunda pandeminin de etkisi var. Geçen Ramazan Bayram’ı öncesi salgının ilk başladığı dönemlerde işlerimiz daha iyiydi. Bu bayram arifesi bizi hayal kırıklığına uğrattı. Müşteriler haklı olarak gelmeye çekiniyorlar. Onlarda kendilerince bir hazırlık yapmışlar, tıraş makinelerini almış çocuklarını ve kendilerini tıraş ediyorlar. Mecbur kalmadıkça berbere gelip tıraş olmak istemiyorlar.” diye konuştu.

"Bayrama 2 gün kalmasına rağmen işler halen durgun ama umudumuz var"

Eski bayramlara göre işlerinin baya bir düştüğünü ve eski yoğunluğun kalmadığını ifade eden Sevinç, “Son zamanlarda düşüş yaşanmaya başladı. Yoğunluk, bir haftadan 3-4 güne kadar düştü ama yine de arife gününden umutluyuz. Berberlik temizlik üzerine kurulmuş bir meslektir. İnsanlar berberde, cilt ve şahsi bakımlarını yapmak için gelirler. İnsanların bizi tercih etmesinin nedeni budur. İnsanlar bayramlarda tıraş olmayı bir gelenek olarak gördükleri için bize tıraş olmaya geliyorlar. Bayrama 2 gün kalmasına rağmen işler halen durgun ama bir yandan da umutluyuz. İnşallah yarın arife günü durum biraz düzelir. Fakat yoğunluk bu şekilde olursa saat gece 10-12 gibi kapatmak zorunda kalacağız. İnanın şu anda bırakın kirayı elektrik faturasını ödeyebilecek iş yok. Kısıtlamalar kalkmasına rağmen insanlar gelmeye çekiniyorlar.” ifadelerini kullandı.

"Tıraşlarda tek kullanımlık havlu, örtü ve her tıraş sonrası eldiven değiştiriyoruz"

"Öncelikle kendimiz ve müşterimizin sağlığını düşünerek iş yerimizde fazla müşteri bulundurmuyoruz.” diyen Sevinç, iş yerinde sağlık kurallarına uymaya dikkat ettiklerini kaydetti.

Sevinç şöyle devam etti: "3 tıraş koltuğu olmasına rağmen 2 koltukta müşteriyi tıraşa alıyoruz. Mesafeyi koruyarak içerde tek müşteri bekletiyoruz. Tıraşlarda tek kullanımlık havlu, örtü, her tıraş sonrası eldiven değiştiriyoruz. Klimayı açmıyoruz, havalandırma sürekli açık kalıyor. Yani elimizden geleni yapıyoruz. Ayrıca tıraş malzemelerini dezenfekte etmeyi de ihmal etmiyoruz. Allah bu sıkıntılı durumu bir an önce üstümüzden kaldırsın ve tüm İslam âleminin Kurban Bayram’ı mübarek olsun.”

“İbrahim usta berberlik mesleğini nesilden nesle taşıyarak sürdürüyor”

İslam'ın temizliğe büyük önem verdiğini vurgulayan vatandaşlardan Cengiz Tan, “Kurban Bayram’ına 2 gün kaldı, bende tıraş olmaya geldim. Geçen bayram kısıtlama olduğu için tıraş olamamıştık ama bu bayram Rabbim nasip etti ve bayram tıraş olmaya geldik. Çünkü tıraş olmak, bakımlı olmak İslam’ın gereği olduğuna inanıyorum, psikolojik olarak rahatlıyorum.” dedi.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir