• DOLAR 32.333
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2298.626
  • ...
SON DAKİKA
Gaziantep'te vatandaşlar: Bayramda tedbiri elden bırakmayalım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu yıl Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle Türkiye başta olmak üzere dünya genelindeki birçok ülkede Kurban Bayramı da Ramazan Bayramı gibi salgın hastalığın gölgesinde idrak edilecek.

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında, Türkiye'nin 81 ilinde arife gününden başlayıp Ramazan Bayramı boyunca uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle vatandaşlar, bayramı buruk şekilde karşılamıştı.

İslam alemi, bir yandan Kurban Bayramı’na kavuşmanın sevinci ve mutluluğunu yaşarken bir yandan da bayramı Covid-19 salgının gölgesinde geçirecek olmanın burukluğunu yaşıyor.

Tüm İslam âleminde olduğu gibi Türkiye’de de Kurban Bayramı heyecanı yaşanıyor. Kurban Bayramı ile ilgili duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaşan Gaziantep'teki vatandaşlar, bayramın Müslümanların vahdetine vesile olmasını diledi.

Allah’ın Müslümanlara ikramı olan bayramların, mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik duygularının güçlendirildiği, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, insanların kaynaşmasına vesile olan müstesna günler olduğunu belirten vatandaşlar, bu günlerde dargınlıkların, kırgınlıkların bir kenara bırakılması gerektiğini ifade ettiler.

“Gelin bizde bu bayramda ümmet oluşumuzu hatırlayalım”

Bayram günlerinin sevinç günleri olduğunu belirten Muhammed Kaya, “Bayram denilince akla birlik ve beraberlik, ümmetin dirilişi geliyor. Hazreti İbrahim ve Hazreti İsmail'in (Aleyhisselam) Rabbine olan teslimiyeti akla geliyor. Gelin bizde bu bayramda ümmet oluşumuzu hatırlayalım. Durumları iyi olmayan fakirlerin yardımına koşalım. Biz her zaman için ümmetiz, biriz ve beraberiz. İnşallah dirilişimiz daha güzel günlere, birlik ve beraberliğimize vesile olsun. Kurban Bayramı hepimize hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

“Büyüklerimizin bayramını kutlayalım”

Tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı kutlayan Abdullah İslam, “Umarım bu pandemi döneminde çok güzel bir bayram geçiririz. Tabi büyüklerimizi en kötü ihtimalle telefonla arayarak ya da sosyal medya üzerinden bayramlarını kutlayalım. Umarım ki ülke olarak bu pandemi sürecini de en az hasar bir şekilde bitirmiş oluruz.” ifadelerini kullandı.

“Bayram sürecinde çok dikkatli olmamız lazım”

Daha güzel bayramların yaşanması için bayramda tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini ifade eden İsmail Bakır ise şunları söyledi.

“Kurban Bayramımızın bütün ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Özellikle şu virüslü ortamdan kurtulmayı Allah'tan niyaz ediyorum. Herkese mutluluklar diliyorum. Bayram sürecinde çok dikkatli olmamız lazım. Çünkü virüs var, ev ziyaretlerini ertelememiz lazım. Bu bayram hiçbir yere gidemeyeceğiz, evimizde oturacağız. Mümkün mertebede sosyal mesafeyi koruyarak yaşamaya çalışıyoruz. Şu anda maske ile yaşıyoruz. Yani daha güzel günlere ulaşmamız, nice bayramları yaşamak için bu virüslü ortamda çok dikkatli olmamız lazım. Maske, sosyal mesafe ve ev ziyaretlerine çok dikkat etmemiz lazım.”

“Bayram ziyaretlerini kısa ve sosyal mesafe kurallarına uyarak yapalım”

Coronavirus'ten dolayı Ramazan Bayramı’nın biraz buruk geçtiğini hatırlatan İbrahim Halil Balan, “Geçen bayramda maalesef Coronavirus’ten dolayı kimsenin birbiriyle bayramlaşma sefası olmadı. Lütfen bu bayramda da böyle yapalım. Biliyorsunuz ki ne yazık ki dünyayı sarsan başımızda bir bela var. Bu beladan dolayı lütfen büyüklerimiz ve küçüklerimizi yanına değil de telefon veya haberleşme cihazları ile birbirimizi arayıp bayramlaşırsak daha makbule geçer. Lütfen koruyucu olalım. Birbirimizi üzmeyelim. Bu bayramda hep birlikte güzel bir bayram geçirelim. Bayramda kurban kesemeyecekler var. Lütfen kurban kesenler kesemeyeceklere yardımcı olsun. Birlik ve beraberlik olsun. Birbirimize yardımcı olalım. Bu duygularla Kurban Bayramınızı kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.” şeklinde konuştu.

“Kurban Bayramı Coronavirus’ten kurtulmamıza vesile olsun”

Bayramların birlik ve beraberlik günleri olduğunu ifade eden Seda Yılmaz, “Bu bayram dostlarla, akrabalarla ve sevdiklerimizle beraber, birlik ve beraberlik içerisinde geçirmeyi istiyoruz. İnşallah şu hastalıklardan da kurtuluruz. Herkesin bayramını en içten dileklerimle kutlarım. Nice güzel bayramlar dilerim.” diye konuştu.

“Covid-19 tedbirlerine uyarak bayramlaşalım”

İslam âleminin bayramını kutladığını belirten Süleyman Çakır, “Bir Kurban Bayramı daha geldi ama Coronavirus salgını tabi ki hepimizin en büyük sıkıntısı oldu. İnşallah bu hastalık hepimizin üzerinden geçer, Kurban Bayramı’mızı güzel bir şekilde kutlarız. İnşallah Kurban Bayramı herkes için mübarek ve güzel olur. Bayram günleri eskiden ziyaretlerle daha güzel olurdu. Herkes birbirine giderdi. Fakat bu bayram virüsten dolayı şu anda herkes birbiriyle yakın temas kurmamak şartıyla telefonla bayramı kutlamaları daha güzel olur.” dedi.

“Bayram günleri yardımlaşma günleridir”

Kurban Bayramı'nın tüm İslam âlemine ve insanlık ailesine huzur ile barış getirmesini temenni eden Kubilay Demir, “Kurban Bayramı’nın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bayram günleri yardımlaşma günleridir. İnsanların birlikte mutlu bir bayram geçirmesini istiyorum. Bu duygularla Herkesin bayramını kutluyorum.” şeklinde konuştu.

“Bayramda da Covid-19 kurallarına da uymamız lazım”

Bayramların sevinç ve mutluluk günleri olduğunu belirten Mehmet Bey de şunları kaydetti: “Bayram günlerinde birlik ve beraberlik yönünden hepimizin bir arada olması lazım ama Covid-19 kurallarına da uymamız lazım. Bu bayramı da yine eski şenliği ile geçirmemiz mümkündür. Herkesin bayramını kutluyorum.”

Kurban Bayram'ında ziyaretlerini kısa ve Covid-19 tedbirlerine uyularak yapılması gerektiğini belirten Hasan Kaya, bayramın huzur ve barış içerisinde geçmesini temenni etti.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir