• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.481
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanlığı’nda, Malatya İl ve İlçe Ziraat Odaları başkanlarıyla bir araya gelerek, TMO’nun kayısı alımı müjdesini verdi.

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kayısı alımı yapmasının önemine dikkat çeken Milletvekili Çalık, “Tahıla, pancara, mazota, gübreye, toprağa, hayvancılığa desteklerini verildi ama Malatya’yı en fazla mutlu eden olay, en büyük müjde; TMO’nun kayısıyı almasıydı. Üreticilerim, Malatya’m adına çok mutluyum. Kayısılar üreticiden, tarladan ihracatçıya gittiği andan itibaren yurt dışında raflara çıktığında fiyatları görünce çok üzülüyorduk. 100 gramlık ürünler 10 dolara satılıyordu. Şimdi üreticimizin bir nebzede olsa ürünlerinin değerini bulması bizleri mutlu ediyor. Malatya'mızın her alanda gelişmesi, kalkınması, zenginleşmesi için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Çalık, toplantıda telefonla Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi, Ziraat Odaları Başkanları ile görüştürdü.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada, “Bizim bakış açımız; üretici kazansın. Üretici, sürdürülebilir bir şekilde üretmeye devam etsin. Biz, üreticiyi her zaman koruyup, kollayalım. Bu her zaman bizim şiarımız oldu. Geçen yıl biz sahada, hiçbir üreticimizin ‘para kazanmıyorum’ dediği hiçbir ürünü bırakmadık. Tüm gayretimiz daha da iyi olması. Üreticinin daha fazla para kazanması ve daha fazla sürdürülebilir olması. Çiftçimiz ve üreticimiz bizim başımızın tacıdır. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin alımlarını artıracak bir şekilde gayret olursa piyasayı çok rahatlıkla regüle edebileceğimize inanıyorum. Üreticiyi koruyacağız, kollayacağız. İnşallah bundan sonra sizlerin de destekleriyle hep beraber üreticimizi memnun etmeyi sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Malatya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Yunus Kılınç, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye, Kurban Bayramı öncesi Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kayısı alımını gerçekleştireceği müjdesinin Malatyalılara ilk bayramı yaşattıklarını ifade etti.

Kılınç, “Yıllardır hayal ettiğimiz üreticinin alın terinin, emeğinin karşılığını alabilmesi için Malatya’mızın değeri, halkımızın geçim kaynağı ve ekmeği olan kayısımızın, devlet alımı garantisi altında Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından alınması için mücadele verdik. Sesimizi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a duyurduk. AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, bize bu müjdeyi verdi. Bu noktada emeği geçen milletvekillerimize, üreticimiz adına teşekkür ederek, şükranlarımızı sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

İlçe Ziraat Odaları Başkanları da yıllardır bu müjdeli haberi beklediklerini belirterek, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) kayısı alımını gerçekleştirmesinde emek sarf edenlere teşekkür ettiler.

Malatya İl ve İlçe Ziraat Odaları başkanları tarafından AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’a Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kayısı alımına başlaması noktasında gösterdiği gayret ve yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.(İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız