• DOLAR 32.373
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2324.5
  • ...
Midyatlı hayvan satıcıları pazar yeri taleplerini yineledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Uzun süredir özel mülkiyette bulunan tepelik ve taşlık bir alanda satış yaptıklarını belirten Midyatlı hayvan satıcıları, yetkililerden kendilerine kapalı pazar yeri tahsis edilmesi talebinde bulundu.

Yıllardan beri Ortaçarşı Mahallesi’nde tepelik arazide, geçici hayvan pazarında satış yapan hayvan sahipleri, pazar yerlerinin şartlarının çok kötü olduğunu, taşlarla kaplı olan bu yerde hayvanlarının yaralandığını belirttiler. Hayvan satıcıları, belediyeden kendilerine ait kapalı pazar yeri tahsis edilmesi talebinde bulundular.

 

Haftanın bir günü açılan mevcut pazar yerine Midyat ve çevresinden yüzlerce satıcının geldiğini dile getiren satıcılar, pazar yerinin toz, taş ve kayalarla kaplı olmasının, özellikle ihtiyaçlarını giderecek herhangi bir lavabo ve mescidin bulunmamasının kendilerini sıkıntıya soktuğunu ifade ettiler.

Sıcak havaya rağmen pazara gelmek zorunda kalan hayvan satıcıları sıcaktan korunmak için arabaların gölgeliklerine sığınmaya çalışırken, hayvanların  ise güneşin  altında öylece durmak zorunda kaldıkları görüldü.

"Yetkililerden tek isteğimiz bir pazar yerinin yapılmasıdır"

Şehmus Duman

Satıcılardan Şehmus Duman, "Gördüğünüz gibi maalesef pazar yerimiz yok. Bu sıcağın altında bekliyoruz. Satış da olmuyor. Yetkililerden tek isteğimiz bir pazar yeri. Yani gördüğünüz gibi pazar yerimiz hiç iyi değil. Bu sıcağın altında, bu taşların arasında bekliyoruz. Her şey göz önünde, bir şey söylemeye gerek yok." ifadelerini kullandı.

Zeki Gümüş adlı satıcı ise "Biz de batıda olduğu gibi güzel bir pazar yeri istiyoruz. Böyle geldiğimiz zaman rahat bir şekilde oturalım ve hayvanlarımızı satalım. Bu durumda hem biz, hem hayvanlarımız burada sıkıntı yaşıyoruz.” diye konuştu.

Zeki Gümüş

“Her sene bu sıkıntıyı çekiyoruz”

Nizamettin Alpar da “Pazar yerimiz yok. Midyat’a güzel bir pazar lazım. Her sene bu sıkıntıyı çekiyoruz. Pazar sıkıntısı var. Burası hem sıcak hem de tozlu. Acil bir pazar yeri lazım.” dedi.

Feyzullah Demir 

Feyzullah Demir ise “Burası uzun yıllardan beri bu şekilde hayvan pazarı olarak kullanılıyor. Her çeşit hayvan getirilir buraya ve satılır. Kapalı bir pazar olsaydı daha iyi olurdu. Belediye güzel bir yer açsaydı iyi olurdu. Acilen belediyemizden bir pazar yeri açmasını istiyoruz. Herkes çok memnun olacak. İşler düzene girer. Buralarda çok pislik oluyor. Millet biraz rahatsız oluyor." ifadelerini kullandı.

“Buraya ne bakan var, ne de soran !”
Pazara her geldiklerinde sıkıntı yaşadıklarını belirten İbrahim Onuş, “ Güneşin altında yandık. Ne bakan var, ne soran var! Hayvan pazarında baraka istiyoruz. Resmi bir yer yapsınlar. Yandık burada. Mağduruz." diye belirti.

Mehmet Emin Ocak ise “Pazar yerimiz yok. Çok perişanız. Alışverişimiz olmuyor. Buraya getiriyoruz ama satılmıyor.” diye konuştu.  (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir