• DOLAR 32.378
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2326.059
  • ...
Filistin Müftüsünden, MESCİD-İ AKSA'YI MÜDAFAA ÇAĞRISI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış Haberler Servisi

Şeyh Muhammed Hüseyin, yaptığı yazılı açıklamada, tüm Filistinlileri siyonist işgalciye karşı durmak için Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya gitmeye çağırdı.

Şeyh Hüseyin yaptığı açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin Perşembe günü (yarın) mübarek Mescid-i Aksa’ya saldırma çağrılarının ciddiyetine işaret ederek, “Bunun dünyadaki bütün Müslümanların inancına yönelik tehlikeli çağrılar” olduğunu ifade etti.

İşgal güçlerinin, fanatik Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik düzenlediği baskınları kolaylaştırdığına dikkat çeken Şeyh Hüseyin, işgal rejiminin, yeryüzündeki bütün Müslümanların sert tepkilerine neden olan Yahudi yerleşimcilerin ırkçı saldırılarından sorumlu olduğunun altını çizdi.

“MÜSLÜMANLAR, HAKLARI OLAN MESCİD-İ AKSA’DA DAHA ÇOK BULUNMALIDIR”

Müslümanların, hakları olan Mescid-i Aksa’da daha çok bulunmaya özen göstermesini isteyen Şeyh Hüseyin, işgal rejiminin, ziyaretçileri engellemeye ve Mescid-i Aksa’nın iç işlerine karışmaya hakkı olmadığını belirterek, ayrıca işgal rejiminin Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirmek amacıyla birtakım kışkırtıcı girişimlerde bulunduğunu bildirdi.

Mescid-i Aksa nöbetçilerine ve orada bulunanlara yönelik artan saldırıları durdurmak için acil müdahaleye ihtiyaç duyulduğuna vurgu yapan Şeyh Hüseyin, bölgedeki kin ve nefrete sebebiyet veren ve hayal edilemeyecek bir dini savaşın habercisi olan bu provokasyonlarından ötürü işgal güçlerini suçladı.

ULUSLARARASI KURULUŞLARA ÇAĞRI

Şeyh Hüseyin, UNESCO başta olmak üzere tüm uluslararası kurum ve kuruluşlara, Filistin’deki kutsal alanları ve Mescid-i Aksa’yı hedef alan ihlallerin engellenmesi yönündeki talebini yineledi.

Fanatik Yahudiler, son zamanlarda işgal rejimine ait silahlı güçlerin de desteğiyle sık sık Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyip içerideki Müslümanlara saldırıyor.

Siyonist işgal rejimi, içinde Kıble Mescid-i ile Kubbetus-Sahra Camisi'nin yanı sıra müze ve medreselerin yer aldığı Mescid-i-i Aksa Külliyesi altında, sözde Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla yıllardır kazı çalışmaları yapıyor. Yerel kaynaklar, kazı çalışmalarının Mescid-i Aksa’ya büyük zarar verdiğini ve Müslümanların ilk kıblesinin yıkılmak üzere olduğunu belirtiyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir