• DOLAR 32.502
  • EURO 34.595
  • ALTIN 2478.479
  • ...
Filistinli yöneticilerden tüm Müslümanlara Mescidi Aksa’ya gitme çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Uluslararası Kudüs Vakfı ve Filistin Parlamentosu Kudüs ve Mescidi Aksa Komitesi Başkanı Ahmed Ebu Halebiyye, işgal altındaki Filistin topraklarında varlık mücadelesi sürdüren Filistinliler başta olmak üzere imkânı olan herkesi Arefe gününden itibaren bayramın son gününe kadar Mescidi Aksa’yı ziyaret etmeye davet etti.

Ebu Halebiyye, işgalci siyonistlerin işgal altındaki ilk kıblemiz Mescidi Aksa’ya yönelik baskınlarını artırdığına dikkat çekerek, önümüzdeki idrak edilecek bayram günlerinde Mescidi Aksa’nın yalnız bırakılmaması çağrısında bulundu.

Mescidi Aksa’nın büyük bir tehlikeyle karşı karışa olduğunu belirten Ebu Halebiyye, Filistinlileri, Aksa’nın avlusunda nöbet tutmaya, mukaddes kitabımız Kur’an’ı Kerimi tilavet etmeye, farz ve sünnet ibadetleri eda etmeye davet etti. Açıklamasında Ebu Halebiyye, tüm Filistinlileri işgalcilere karşı durmak için Kudüs'e ve Mescidi-i Aksa'ya gitmeye çağırdı.

Kudüslülerden, Arefe günü iftarlarını Aksa’nın avlusunda açmalarını isteyen Ebu Halebiyye, bayramlaşma merasimlerinin, o günlere mahsus yapılan dini ibadetlerin, ailevi faaliyetlerin mescidin içinde yapılmasına özen gösterilmesi gerektiğini hatırlatarak, işgal güçlerinin ve fanatik Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına karşı mukavemet göstermek adına mescitte bulunmanın önemine dikkat çekti.

Ebu Halebiyye, işgalcilerin ihlal ve baskınlarına maruz kalmaya devam eden Mescid-i Aksa'nın Yahudileştirilme ve bölünme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir