• DOLAR 32.591
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2508.478
  • ...
Diyarbakır EMİTT`ten yüzünün akıyla çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - TÜYAP`ta 17. kez düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, katılımcı sayısı itibariyle her yıl yeni bir rekora imza atıyor. Dünyanın 5′inci büyük turizm fuarı konumuna ulaşan EMITT`e, 70 ülkeden 4500 yerli yabancı turizm şirketi katılım sağladı.

 

EMITT Fuarını dünyanın 62 ülkesi ve Türkiye`den 150 şehir ve turizm beldesi, 4 bin 500 uluslararası katılımcı firma, 57 bin turizm profesyoneli ve 78 bin tatilci ziyaret etti.

 

2013 EMITT - Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı`na Diyarbakır`ın katılması ve en iyi şekilde tanıtılması adına Fuar alanında iki ayrı Salonda Diyarbakır standı açıldı. Diyarbakır il olarak 12. Salonda; Diyarbakır otelleri ve seyahat acenteleri de turizm profesyonellerinin yer aldığı 5 no`lu salonda 56 m2`lik bir alanda ilin otellerinin tanıtımı adına profesyonel anlamda yer aldılar. Diyarbakır`ın il olarak tanıtımı 12. salonda 207 m2 alanda yapılan özel bir stantla sağlandı.

 

Fuar hakkında değerlendirmelerde bulunan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, \"Dünyanın ve ülkemizin önemli fuarlarından olan 17. EMİTT Fuarına katılarak ilimizi tanıtmak çok önemli bir etkinliktir. Şüphesiz ki standımızı `ne kadar insanın ziyaret ettiği` önemli bir faktör de olsa, daha önemli olan turizmi arz edenlerle talep edenleri buluşturmamız olmuştur. Dünyanın 5. büyük Turizm Fuarında Diyarbakır`ın güçlü bir şekilde yer alması ilimiz için büyük bir önem arz etmekte olup bu gibi fuarlar aracılığıyla Diyarbakır`ın kültürü, tarihi dokusu ve güzelliklerinin tanıtılmasına aracı olmak bizim için büyük bir onur vermektedir\" dedi.

 

Herkesi Diyarbakır`a davet ettiklerini belirten Toprak, \"Diyarbakır`ı herkese tanıtmak istiyoruz. Herkesi Diyarbakır`a davet ediyoruz Diyarbakır`ın içinde barındırdığı hazineleri tüm uluslardan insanın yerinde görmelerini istiyoruz. İnsanlar Diyarbakır`ı bir kere gezmeye gelseler Diyarbakır`ın tarih, kültür, İnanç ve medeniyet şehri olduğunu kendi gözleriyle görecekler\" ifadelerini kullandı. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir