• DOLAR 32.578
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2425.77
  • ...
İmam hatip öğrencilerinin başarısı göz kamaştırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimden Sorumlu Şube Müdürü Behçet Bakır, açıklanan YKS sonuçlarına göre, ilk mezunlarını veren Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunun 10 öğrencisinin ilk 10 bin arasına girdiğini söyledi.

Türkiye geneli 2 milyon 433 bin öğrencinin hayal ettiği üniversiteye yerleşmek için girdiği YKS'nin sonuçları ÖSYM tarafından bugün itibariyle açıklandı.

Malatya’da 4 yıl önce kurulan Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu bu sene 95 mezun verdi. Türkiye’de 2 milyon 433 bin öğrencinin girdiği YKS'ye giren okulun 95 öğrencisinden 10’u ilk 10 bin arasına girdi.

İLKHA muhabirine açıklamada bulunan Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimden Sorumlu Şube Müdürü Behçet Bakır, bunun ilk mezunlarını veren bir okul için çok ciddi bir başarı ve gurur verici olduğunu belirterek, başarıda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ülke evlatlarının sapkın düşüncelerden uzak tutulması adına İmam Hatip Okullarının misyonunun çok önemli olduğuna dikkat çeken Bakır, imam hatip okullarının ülkedeki gençliğin ahlaki yapısına motor olan okullar olduğunu söyledi.

Bakır, STK’ların imam hatip liselerini tercih eden ve yerleşen tüm öğrencilere 8 ay üzerinden 150 TL’lik burslar vereceğini kaydetti.

"10 öğrencimiz ilk 10'a girdi"

Bakır, “Malatya ilimizde 4 yıl önce kurulmuş olan Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu bu sene 95 tane mezun verdi. Mezun olan çocuklarımız sınava girdi ve 95 öğrencimizden 10 tanesi Türkiye'de 2 milyon 433 bin öğrencinin girdiği YKS'de ilk 10 bin arasına girdiler. Dolayısıyla ilk mezunlarını veren bir okul için çok ciddi bir başarı. Burada başta öğrencilerimize, onları yetiştiren ailelerine, okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve bu başarıda katkısı olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizim için gurur vesilesi… Başlangıç harika, inşallah önümüzdeki yıllarda da çok daha iyi sonuçlar elde ederler, başarılarının devamını diliyoruz.” dedi.

“İmam hatip okulları ülkedeki gençliğin ahlaki yapısına motor olan okullardır”

İmam hatip okullarının milletin benimsediği ve destek verdiği okullar olduğunu dile getiren Bakır, şöyle devam etti:

“İmam hatip okulları milletimiz için çok çok önemli okullar. Ülke olarak son yıllarda atlattığımız bariyerler var. Sapkın düşünceler var. Anadolu çocuklarının ülkenin evlatlarının ülkeye zarar veren düşüncelerden uzak tutulması adına imam hatip okullarının misyonu çok önemlidir. Bu anlamda herkesin destek vermesi gereken okullardır. Bu başarılı sonuçlar elde edilince de gördüğümüzde mutlu oluyoruz, sevinç duyuyoruz ve gurur duyuyoruz. Dolayısıyla imam hatip okulları vazgeçilmez okullardır. Tüm okullarımız önemlidir ama imam hatip okulları misyonu itibariyle çok daha farklı alanda çok daha önemlidir. İmam hatip okulları ülkedeki gençliğin ahlaki yapısına motor olan okullardır. Malatya’da imam hatip okulları adına bu başarılar önemlidir."

“Tüm öğrencilere 8 ay üzerinden 150 TL’lik burslar verilecek”

Liselere tercih süresinde son 3 güne girildiğini hatırlatan Bakır, “Biz Milli Eğitim Müdürlüğü olarak tercihi noktasında tüm okullarımızı tercih ediyoruz ama imam hatip okullarının başarılarından dolayı velilerin ve çocukların yönelmesini sağlayacaktır. Sivil Toplum Örgütleri imam hatip liselerine tercih için destek veriyorlar. Bu anlamda billboard çalışmaları yapıldı. İmam hatip okullarını tercih edecek yüzde 3’lük dilimindeki öğrencilerimize duyurmuş olalım. İlimizde yüzde 3’lük dilime girip de imam hatip liselerini tercih eden ve yerleşen tüm öğrencilere 8 ay üzerinden 150 TL'lik burslar verilecek.” dedi.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir