• DOLAR 32.584
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2417.64
  • ...

VAN- DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci imzasıyla yayınlanan açıklamada 2014-2023 bölge planı toplantılarının ilkinin 31 Ocak Perşembe günü saat 09.00`da başlatılacağı belirtildi.
DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci yaptığı yazılı açıklamada \"Ajansımız tarafından Yeni dönem Bölge Planları, Türkiye`nin 2023 hedeflerine hizmet etmek üzere beşeri ve sosyal sermayeyi, iktisadi ve kurumsal yapılar ile rekabet üstünlüğü bulunan alanları tahlil ederek, Bölgede ortak kalkınma bilincini yükseltip, doğal, beşeri ve sosyal kaynakların bölgenin dinamizmini destekleyecek ve bölgeye azami katma değeri üretecek alanlara sevk edilmesini sağlamak amaçlarıyla, stratejik ve katılımcı yaklaşımla hazırlanacaktır\" dedi.

 

DAKA Genel Sekreteri Dr. Demirci \"Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Düzey 2 TRB 2 bölgesini 2023 hedefine hazırlıyor. Bu amaçla en doğru ve en ideal kalkınmayı, yatırım desteklerini sağlamak görevimiz\" diye konuştu.

 

Dr. Demirci açıklamasına şöyle devam etti: \"2010-2013 dönemini kapsayan bölge planları Kalkınma Ajansları tarafından Düzey 2 İstatistiki Bölge Birimleri bazında hazırlanmış ve Kalkınma Bakanlığınca onaylanarak yürürlüğe girmiştir.

 

Bölge planının hedeflerine ulaşması, bölgedeki tarafların bu planı benimsemesine, kaynak ve çabalanın kalkınma için ortak hedefler doğrultusunda seferber etmesine bağlıdır. Bu nedenle, bölgedeki tüm tarafların planlama ve uygulama süreçlerine azami katilimi kilit önem taşımaktadır.

 

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Bölgesinde katılımcılığı esas alarak Düzey 2 TRB2 Bölgesi 2014-2023 Bölge Planı hazırlıkları faaliyetlerine başlamış ve bu faaliyetler kapsamında Bölgemizde 2014-2023 Bölge Planı toplantılarını gerçekleştirecektir.(Murat Dalgın-İLKHA)