• DOLAR 32.443
  • EURO 35.668
  • ALTIN 2323.14
  • ...
Gaziantep`teki patlama gaz sıkışmasından
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi`ndeki bir galvaniz fabrikasında meydana gelen patlamayla ilgili açıklama yapan Gaziantep Vali Vekili Mevlüt Kurban, ``Patlamanın, buhar kazanlarının basıncının muhtemelen çok yüksek olmasından kaynaklandığını\" tahmin ettiklerini söyledi.

Patlama sonucu ölen ve yaralananlar hakkında da bilgi veren Kurban, ``Şu ana kadar 6 ölü, 7 yaralı söz konusu. Ancak tabii yaralılardan ağır olanlar da olduğunu sağlık müdürümüz bildirdi. Dileriz ayrı bir ölüm olayı gerçekleşmez. Ama şu ana kadar kesin bir şey varsa 6 tane çalışanımızı kaybettik maalesef`` ifadelerini kullandı.

Patlamanın olduğu bölgeyi güvenlik çemberi içine alan olay yeri inceleme ekipleri, olay yerinde Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker gözetiminde inceleme yaptı.

Bu arada, patlama sonrasında ulaşılamadığı belirtilen kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Olayın meydana geldiği Organize Sanayi Bölgesi`ndeki galvaniz fabrikasına vinç getirildi. Vinç yardımıyla fabrika içindeki bazı borular kaldırılarak, başka bir bölüme götürülüyor. Çalışmaya işçiler de yardımcı oluyor.

Bu arada, AFAD ve itfaiye ekipleri de bölgedeki çalışmalarına devam ediyor. (Bekir Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir