• DOLAR 32.375
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.764
  • ...
İki haftadır su sorunu yaşayan köylüler eylem yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı ilde günlerdir susuz kaldıklarını ifade eden köylüler, mağduriyetlerinin giderilmesi için Türkiye Petrollerine (TP) ait Batı Raman AP2 İstasyonu önünde traktörlerle yolu kapatarak eylem yaptı.

Köy halkının yanı sıra köydeki hayvanların da susuzluk nedeniyle büyük bir zorluk çektiğini vurgulayan köylüler, yaşadıkları sorunun bir an önce giderilmesini istedi.

Recepler Köy Muhtarı Hamza Budakar, Türkiye Petrolleri ile 50 yıldan fazladır su ile ilgili bir anlaşma yaptıklarını ve o yıllardan bu yana sularının verildiğini söyledi. Zaman zaman Türkiye Petrollerinin sularını bir bahane ileri sürerek sularını kestiğini ileri süren Budakar, bunun insani olmadığını kaydetti.

Budakar, “Yaklaşık 2 haftadan bu yana sularımız akmıyor. Köyde 700'ün üzerinde nüfus var. Susuzluktan dolayı hem köy halkı hem de hayvanlar perişan bir haldedir. Yıllar önce Türkiye Petrolleri ile yaptığımız anlaşma gereği suyumuzun verilmesi ve hiçbir zaman kesilmemesi gerekir. Yetkililerle yaptığımız görüşmede kesintinin kendilerinden kaynaklandığını belirtiyorlar. Bizler suyun bir an önce verilmesini istiyoruz." dedi.

Aşırı sıcakların kendilerini bunalttığını, üstüne su kesintisinin de yaşandığını dile getiren Veysi Karakuş, "15 gündür köyde su yok. Hem biz hem de hayvanlar susuz kalıyoruz. Bir sürü ihtiyacımız var. Bayram arifesindeyiz. Yetkililerden ricamız bu suyu halletmeleridir. Bu şekilde olmaz, insanlar perişan oluyor." İfadelerini kullandı.

Jandarmanın gelmesiyle eylemlerini sonlandıran köylüler, yetkililerinin kendilerine en kısa sürede sularının geleceğini bildirdiğini kaydettiler.(İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir