• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Malatyalı çiftçiye “Kayısı Boylama Makinesi” hibe edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğanşehir İlçesine bağlı Kelhalil Mahallesi Doğanlar mezrasında yaklaşık 2 bin kök kayısı ağacına sahip olan üretici Erhan Doğru’ya Ege İhracatçılar Birliği ve Kayısı Araştırma Enstitüsü tarafından “Kayısı Boylama Makinesi” hibe edildi. ‘Yaş kayısı’ olarak tabir edilen kayısının 4 ayrı boyda sınıflandırılmasına olanak sağlayan makine hakkında Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürü Abdullah Erdoğan ve firma yetkililerinden bilgi alan Vali Baruş, üretici Erhan Doğru’ya hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Tek bir motor ile çalışan makineye bir kanaldan bırakılan yaş kayısılar, 4 ayrı kategoriye ayrılıp, ebatlarına göre kayısı kasalarına otomatik olarak boşaltılıyor. Kayısı boyama makinesinin test edilmesini inceleyen Baruş, “Kayısı üreticilerimizi her daim destekleyerek onların daha profesyonel üretim yapmaları için üzerimize düşeni yapacağız.” dedi.

Doğanlar mezrasındaki kayısı bahçesinde kurulan gün kurusu kurutma çadırını da inceleyen Baruş, kolaylıkla kurulabilecek bu çadır ile yağmur, toz ve benzeri doğa olaylarına karşı kayısının kalitesinin korunacağını söyledi.

İl dışından gelerek burada çalışan tarım işçilerini de ziyaret eden Baruş, onların sıkıntılarını dinleyerek çocuklara boş vakitlerini değerlendirmeleri için kitap hediye etti.

Programa Vali Aydın Baruş’un yanı sıra Doğanşehir Kaymakamı Hulusi Teke, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürü Abdullah Erdoğan, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri, Ege İhracatçılar Birliği temsilcileri, makine üreticisi firma yetkilileri, muhtar ve çiftçiler katıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir