• DOLAR 32.368
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2325.136
  • ...
Çıraklık Eğitim Merkezine kayıtlar için son tarih 31 ocak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Siverek Çıraklık Eğitim Merkezi tarafından açılacak mesleki kurslara kayıtlar 31 Ocak 2013 tarihinde sona eriyor.

 

1 Ocak tarihinde başlayan kayıtlara bugün itibarıyla 100 kişinin kayıt yaptırdığını belirten Siverek Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Murat Ornavak, 150 meslek dalında kurslar açtıklarını belirtti. Normal bir işyeri açılışı için ustalık belgesi gerektiğini belirten Ornavak, bu konuda resmi kurumların gerekli itinayı göstermediğini savundu.

 

Ustalık belgesi almak isteyenlerin, kendilerine başvuru yapmaları halinde kursların niteliğine göre 3 ve 4 yıl içerisinde ustalık belgesi alabileceğini belirten Ornavak, Temmuz ve Ağustos aylarında kayıtların yeniden alınacağını belirtti.

 

Bayanların kuaförlük ve dikiş nakış kurslarına ilgi gösterdiğini belirten Ornovak, \"Erkekler ise en çok otomotiv ve marangozluk kursuna ilgi gösteriyor. Ayrıca son zamanlarda, İnşaat işlerinde çalışanlar için yapı denetimleri şirketleri ustalık belgesi istediği için inşaat kurslarına kayıtlarımız arttı\" dedi. (A. Uğurlu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir