• DOLAR 32.348
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2309.754
  • ...
ABD savaş uçakları, Suriye hava sahasında İran yolcu uçağını taciz etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye sahasında İran'a ait yolcu uçağının taciz edilmesine sosyal medya Twitter hesabından tepki gösteren Zarif, ABD yasa dışı bir şekilde bir diğer ülkeyi işgal ettiğini, daha sonra planlı bir şekilde uçan sivil bir uçağı taciz ederek yolcularını tehlikeye attığını söyledi.

ABD'nin bu yaptığının Washington’un kanunsuzluğun, kanunlara üstün sayma küstahlığı olarak nitelendiren Zarif, uluslararası camiadan buna karşılık vermesini istedi.

Zarif, "Haydutlar ve kanuna karşı gelenler facia yaratmadan durdurulmalılar." açıklamasında bulundu.

İran Sivil Havacılık Kurumu, 2 ABD savaş uçağının Suriye toprakları üzerinde Mahan Air yolcu uçağını taciz etmelerinden dolayı Sivil Havacılık Örgütü’ne (ICAO) şikâyette bulunarak konunun acilen incelenmesini istedi.

Açıklamada, İran sivil uçağının ABD savaş uçakları tarafından taciz edilmesinin uluslararası kuralların çiğnenmesi olduğu belirtilerek konunun ivedilikle İCAO’ya yansıtıldığı ve acil olarak incelenmesinin istenildiği ifade edildi.

Lübnan’a giden Mahan Air uçağına Suriye hava sahasında 2 ABD savaş uçağı yarattığı tehditte bazı yolcuların yaralanması ile sonuçlandığı belirtildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir